Rekonstrucija uma

images (3)Ako “prozremo” um onda znamo s kim imamo posla. To je dobra vijest, a loša vijest je da je um taj koji je spoznao nešto o sebi.

Prirodu jezika možemo objasniti samo jezikom. Um možemo objasniti jedino umom. Kao što crvenu boju na slici ne mogu precizno dočarati riječima – boje su boje, a riječi su riječi. Mi naravno nismo um, ali s tim dijelom sebe mi i nemamo nikakavih problema, zar ne? Naš problem je um i njegovi programi. Ako bi um ispunjavao svoju temeljnu svrhu mi bi smo uživali maksimalno i ne bismo imali više nikakvih problema.

Kad hopsam, ja brišem programe. Kako se programi brišu tako se mijenja i moja slika svijeta. Dolaze neki novi uvidi – percepcija se širi. Pitanje je samo iz koje pozicije promatramo – u jednom trenutku sve postaje samo sadržaj i uočava se mehanizam po kojem sistem funkcionira.

Um perfektno obavlja svoj posao, u punom je zamahu… problem je jedino što ta vrsta posla ne donosi željene rezultate, ako nije usmjerena na rekostrukciju samog tog procesa, a hopsanje je jedan od načina rekonstrukcije uma.

– Dani Ella

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s