More života

vKao mala znala sam učestalo ići s tatom na ribe ili pak na izlete s kaićem (mala brodica) . Iako sam sa otoka imala sam veliki strah i od najmanjih valova. Jednostavno sa svim svojim bićem bila sam kontra valovitog mora, iako sam obožavala ići na more. Već samo očekivanje vjetra ili pak velikog putničkog broda koji bi mogao napraviti velike valove za mene bi bila „katastrofa“. More i brodica na jednu stranu, ja i moj „želudac“ na drugu. Nikakav realan razlog ili realna opasnost nisu postojali, jednostavno ja sam sa svojim strahom plovila kontra uzburkanog mora. Zašto drugi uživaju u toj igri valova ili jednostavno je ne primjećuju. „Samo prati valove, prepusti se skladnoj plovidbi brodice “ govorili su mi… I stvarno kad sam odlučila pogledati u more i uskladiti se s njime i s brodicom (a ne se sakriti u dno kabine, gdje je inače najviše valjalo), od tada je bilo sve drugačije, dapače uživala sam u igri valova, pratila putanju i skladno kretanje brodice po valovima, stopila bi se s brodicom i s morem.

Taj mističan ho oponopono upravo nas na jedan način uči da ne kontriramo, da čistimo i prepustimo se. Hopsajući pratimo more života, bilo ono mirno kao ulje ili pak uzburkano, valovito. Kontrirajući to uzburkano more života nam je preteško, iscrpljuje nas, oduzima energiju, snagu. Prepuštajući se i prateći more života osjećamo sklad i mirnoću.
S hvala i volim te usklađujemo se sa strujama mora života. Ponekad sami izabiremo struje, ponekad struje izaberu nas, ponekad su struje snažne i vrtložne, ponekad posve mirne. Bitno je da smo u skladu sa njima, da im ne kontriramo.

Pa kad primijetimo da smo u kontra smjeru, ništa zato skretnice su tu Hvala ti i Volim te.

♥ ♥ ♥

– Vanja Štrmelj

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s