Stan “na poklon”

kjEvo najsvježiji primjer toga kako, kad hopsamo – dakle čistimo, i ne tretiramo Boga kao Djeda Mraza, slugu ili Kasicu prasicu bez dna – dobijemo i više nego bismo mogli i sanjati.

S mužem privremeno živim u stanu njegove firme. Prije dvije godine kupili smo stan za sebe; još je u gradnji, pa se nismo preselili. Taj novi stan je prekrasan, ali je mužu daleko od posla i stoga bi na put trošio puno vremena. Ovaj stan je pak blizu njegovog posla, blizu je centra i ima svojih prednosti.

Dugim riječima, stambeno pitanje nas nije mučilo i ne predstavlja nam problem.  Opušteni smo po tom pitanju potpuno.

Prije par mjeseci njegova firma je završila gradnju jedne zgrade koja se jako sviđa mom mužu, valjda profesionalna deformacija – netko gleda izloge, on zgrade i stanove – lokacija je savršena, zgrada s bazenom, u zelenilu… Stanovi su prekrasni  – 130 m2, tri balkona, garderoba, dvije dnevne sobe… i naravno, cijena od koje se zavrti u glavi… Iz radoznalosti je pitao za cijenu najma, tu već ne samo da se zavrti, nego i koljena klecnu… Lijepi stanovi, sjetili se mi češće tijekom ovih vrućina ona tri balkona (u ovom stanu je balkon toliko uzak da ga ne koristimo), i to je bilo to…

No, sad nastupa Deus ex machina, odnosno Inspiracija! Odobreno je da nekoliko zaposlenika dobije te nove stanove!
Ono što mogu reći je – hvala hvala hvala hvala… i nastaviti s čišćenjem, bez planiranja, ciljeva, htijenja… Tada se događaju čuda, čuda koja nadilaze našu maštu.

P.S. Kad je tek počeo raditi u ovoj firmi, muž je dobio na privremeno korištenje lijepi, veliki stan, ali su mu ubrzo, kako je bio samac, dodijelili ovaj, puno manji i stariji. Bilo mi je jako žao tada, naravno. Međutim, da je ostao u tom stanu, sada ne bi dobio ovaj, koji je fantastičan… Još jednom se, po ne znam koji put, pokazalo da mi nemamo pojma što je najbolje za nas, i da samo treba imati strpljenja i povjerenja. I naravno, čistiti 🙂

– Karmen

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s