Drame

kjSvatko od nas je kao jedna grana jednog stabla. Ta jedna grana povezana je sa drugim granama u svojoj neposrednoj blizini. Svaka od tih drugih grana je grana za sebe te je također povezana i sa drugim granama.
Iako su pojedine grane dio istog – jednog stabla, neke grane se nikada ne “sretnu”. Grane sa kojima smo povezani direktno najviše utječu na naš život i mi na njihov. Ako je neki nametnik zahvatio dio stabla koji obuhvaća i moju granu velika je vjerojatnost da ću i ja patiti od sličnih problema koje muče tu malu cjelinu. Moje ozdravljenje (po istom principu) utjecat će i na sva ostale grane iz moje blizine, a one na sve ostale iz svoje blizine. Jasno je da sama grana kao i cjelokupno stablo crpe život iz korijena samog drveta i da ozdravljenje ustvari počinje komunikacijom korijena i grane. Ako bi grana sama po sebi odlučila ozdraviti – ne bi to mogla ako se ne bi povezala sa svojim Izvorom – korijenom stabla. Moguće je da neke grane ne žele surađivati, pa se zna desiti da, iako je neka grana zdrava kao i većina okolnih, ipak ima i onih koje se suše i otpadaju… Nekad se zna desiti da otpadne cijeli jedan dio stabla, a s njim i mnoštvo grana…

Jednom sam upoznala jednu dragu osobu čiji je život bio prepun drame. Kako dramu ne podnosim u bilo kojem obliku, danas nas dvije gotovo da više niti ne komuniciramo. Jednostavno smo se razdvojile, na prirodan način.
Njen život je bio toliko nesretan da je sama pomisao na sve ono što mi je ispričala u meni izazivala potrebu da pobjegnem što dalje… Nisam nigdje pobjegla, ostala sam tu takva kakva jesam ne bi li nešto od moje alergičnosti na dramu prešlo i na nju.
Često bi mi pričala probleme svojih prijatelja. Nevjerojatno, pa ni jedan njen prijatelj nije bio bez nekog teškog problema. Kod nje, stalno je netko ili oboljevao od teških bolesti (kao i ona sama) ili umirao ne napunivši ni 35 godina.
Jednom sam je pitala: “Draga, oprosti, ali gdje ih samo nalaziš?” Samo se nasmiješila. Iako se jako trudila da riješi svoje probleme i bude dobar prijatelj svojim teškom sudbinom zadesenim prijateljima, činilo mi se da je jedan dio nje uživao u toj kraljevskoj drami. Nitko nije mogao ni blizu konkurirati njenoj nesreći – u tome je bila njena veličina. “Znaš li ti što sam ja sve prošla?” – rečenica je koju je često s ponosom ponavljala.
Iako sam joj s puno takta pokušala ukazati na mogući problem, izgleda da mi taj dio baš i ne ide najbolje pa smo se mirno rastale. Ostale smo naravno u dobrim odnosima, ali se ne družimo – naše druženje jednostavno nije moguće.
Jednom mi je rekla da voli sa mnom razgovarati jer je nikada nisam žalila – za razliku od svih drugih.

Svaka grana se mora pobrinuti za sebe… svoju vitalnost crpiti iz Izvora, a ne od drugih grana. Povezanost sa drugim granama postoji i svakako je važna, ali ako želimo pomoći sebi (i drugima) ključna je konstantna povezanost i protočnost sa Korijenom – Nulom – Izvorom. ♥ ♥ ♥

– Dani Ella

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s