Volim Te, Hooponopono!

kjDragi moji hopsići… Odavno se nisam javljala, ali znajte da Vas nisam zaboravila…:) Tu sam negdje, i zavirujem u Vaše objave. Odlučila sam se malo ”sakriti” i hopsati, hopsati, hopsati, bez ”velikih” riječi… Odlučila sam biti kao splav na moru… bez kormila, bez jedra, bez sidra… prepustila sam se Božanskom vjetru nek’ me nosi tamo gdje mi je mjesto, gdje mi je luka, gdje mi je dom…

Na mnoštvo mojih pitanja, ne znam odgovor, još uvijek se puzzle moga života slažu, i ja sada s punim srcem vjere promatram tu sliku koja je sve potpunija i potpunija… Plovim morem života, ali sada bez straha, bez sumnje, s radošću dočekam svaki val, svaku oluju, sa zahvalnošću udišem miris pelina kada se javi. Prihvaćam lekcije, zahvaljujem za njih, učim, i jedva čekam svaki novi dan, i svaki zadatak koji mi je poslat s neba da ga riješim. Divna je ova škola života, i ja više ne ”štrajkam”, ne ”izvlačim” se sa satova, ne bježim sakrivajući se u kut, već raširenih ruku prihvaćam sve. Ja sam odgovorna, ja sam ta koja je “kriva” za sve ono što se događa u meni i oko mene. Ja sam ta koja mogu dobro umnožiti, loše ublažiti, ja sam ta koja bira osmijeh, briše suze, ja sam ona koja želi biti Ljubav, širiti Ljubav, voljeti svih, zagrliti čitav Svijet.

Hvala, Volim Te, Hvala, Volim te, Hvala, Volim Te, te čarobne riječi promijenile su mi život.
U šest mjeseci prakticiranja Hooponopona, ja ne mogu prepoznati sebe. Gledam se u ogledalo: Da, to sam ja, ali ono iznutra se promijenilo, i mijenja se iz dana u dan.Ne znam kako bih to riječima opisala. Možda ovako: Mir, Sreća, Zadovoljstvo, Povjerenje, Vjera, Zahvalnost, beskrajna Radost postojanja… Sve to izviruje kroz moje oči koje se sjaje i promatraju jedan posve drukčiji Svijet….

Što se je promijenilo? Kao da sam se ponovno rodila i počela iz početka. Ne znam jesam li se dobro izrazila, ali tako se sada osjećam.
Od samoga početka hopsanja, znala sam da je HO nešto posebno, mada je bilo jako teških trenutaka, tjelesna bol koja se javljala bila je na momente teško podnošljiva, drugima nerazumljiva. Stiskala sam zube, zahvaljivala za ta iskustva i prihvaćala iz bez opiranja. Dešavalo se nešto ”veliko”. Bilo je i suza. Toliko je toga moralo izaći iz mene, i još uvijek izlazi, dok u mislima neprestano odzvanjaju riječi: Hvala, Volim te…

Znam da Hooponopono nije kao katapult, na kojega ćemo sjesti i za čas biti na vrhu brda, nadomak oblaka… Nije jednostavan put od dna do vrha. Vlastitim ga koracima moramo prijeći, preskakivati prepreke, nema prečaca kojim ćemo zaobići ono što nam je zapisano u Knjizi Sudbine. Ja to sada činim s veseljem i razigranošću djeteta. Kao što je maleno djetešce koje je tek prohodalo sigurno u svoju majku koja ga vodi za ruku, tako i ja imam povjerenje u nevidljivu Božju ruku koja me vodi. Hvala, Volim te… I to je sve što mi je potrebno dok hodam stazom života. Ne pitam previše, ne filozofiram, prepustim se i uživam. Ionako ne možemo sve shvatiti. Sa zadovoljstvom gledam kako ljudi oko mene riješavaju svoje probleme, kako su osobe u mojoj blizini nekako drukčije, kako sam vođena, i kako dolazim tamo kamo moram ići… Život je igra, i zaista jest! A šta je sa problemima? Naravno da ih ima, ali zašto na njih previše obraćati pažnju? Dođu i odu. A iz čega bi učili da ne postoje? Ako sami biramo kako ćemo se osjećati, zašto da plačem ako se mogu smijati?

Hvala, Volim te, Hvala, Volim te! Volim te Hooponopono, jer sam uz Tebe skoro u potpunosti riješila jedan problem kojeg nosim uz sebe pune 34. godine.
Pa kako neću biti sretna i pjevati na sav glas?

Hvala, Volim te!

S Ljubavlju,

Senka Laginja

3 responses

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s