Nešto malo o ljubavi…

AIMože li malo nešto o Ljubavi?

Sve što nam je potrebno je LJUBAV.
LJUBAV je najvažnija.
Da nema LJUBAVI ne bi bilo ni nas…

Riječ LJUBAV je vjerojatno najviše spominjana riječ u ovoj grupi uz Hvala i Volim te.

Sada samo još trebamo definirati što je LJUBAV. Ili ne moramo, jer svi znamo što je LJUBAV. Svi znamo što znači Voljeti, zar ne?
Kad Volimo – to je onda LJUBAV. Je li ili nije?
Što bi bila obična LJUBAV, a što bi bila BEZUVJETNA LJUBAV? Postoji li uopće BEZUVJETNA LJUBAV? Kažu da je to ljubav najbliža roditeljskoj ljubavi. Tu se vjerojatno misli na roditelje koji su spoznali BEZUVJETNU LJUBAV pa kao takvi tu istu Ljubav doživljavaju prema svima, a ne samo prema svojoj djeci, jer malo je čudno da se BEZUVJETNA LJUBAV dozira.

ALTERNATIVA-INFORMACIJE---HOOPONOPONO (2)

Zbog LJUBAVI se svašta događalo: padala su kraljevstva, vodili se ratovi, pisala i stvarala najljepša umjetnička djela, skladala nevjerojatna glazbena djela, prelazilo nepremostivo, mijenjalo nepromjenjivo, umiralo, žrtvovalo, napuštalo i sastajalo, pristajalo na sve i svašta… Nema toga što se sve nije događalo u ime LJUBAVI.

Mi smo u svojoj srži LJUBAV, ali to ne znamo. Ili znamo, ali se ne ponašamo kao da je tomu tako. Ili mislimo da smo LJUBAV – odnosno znamo da smo LJUBAV. Ili – pojma nemao što LJUBAV jest. A moguće da svatko od nas kultivira neku svoju LJUBAV.
Sve je moguće.

BEZUVJETNA LJUBAV
Bezuvjetna ljubav prema sebi značila bi prihvaćanje SEBE u CIJELOSTI, sad i odmah. Uopće nije bitno što ta cjelovitost sadrži. Sadržaj cjelovitosti je samo činjenično stanje.
To je prvo.
To ne znači da SVE što je prisutno jest “pozitivno”. To znači “progledati” – postati svjestan SEBE i onoga što se događa. Nikakva pojašnjenja, objašnjenja, analize tog činjeničnog stanja nisu potrebne. Stvari su jednostavno takve kakve jesu – i ono lijepo i ono manje lijepo.
Kad prihvatite SEBE na ovaj način, automatski ste u SADAŠNJOSTI. Automatski prestaje svaka borba, otpor i sl. jer stvari su takve kakve jesu – kao jedna vrsta prirodne pojave.
To je jedna vrsta ODUSTAJANJA – od potrebe da stvari mijenjamo. Kao posljedica odustajanja javlja SUOSJEĆANJE – jer se sada promatrate ‘jedan na jedan’ – shvaćate da je sve što ‘imate’ to što ste upravo ugledali i prihvatili.
Nakon toga se javlja i LJUBAV – LJUBAV koja zatim mijenja SVE.
Ta Ljubav je bezuvjetna – zato jer samo JEDNA je LJUBAV i samo je JEDAN koji tu LJUBAV može primiti.
Iz te pozicije je nemoguće više napraviti nešto loše sebi ili nekomu drugom. Iz te nove pozicije – LJUBAVI prema sebi – razvija se LJUBAV koja ne samo da vam ne može naštetiti nego je to LJUBAV koja “smatra” da zaslužujete sve najbolje.

Eto i to je isto Ho’oponopono    

– Dani Ella

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s