Spoznaja puta

AIBez obzira na razloge, okolnosti, slučajnosti, Ho opononopono i hopsanje je svjestan izbor. Svjestan izbor Hvala ti i volim te i kad sve u meni viče “suprotno”. Jel to “zavaravanje”, zatvaranje očiju pred činjeničnom surovom stvarnošču? Jel to samoforsiranje hvala ti i volim te kroz ružičaste poglede i zatomljavanje ostalih emocija, ljutnje, zamjeranja, straha… , da bi se došlo do nekih ciljeva, rezultata?

Ne, upravo suprotno, s HO se u stvari vraćam u stvarnost (iako doduše ponekad mislim da je sve to “iluzija”). Neprocjenjiv je osjećaj kad usred “stresne” situacije, usred “negativne” emocije umjesto “raspada” osjetim mir… Otkud sad mir, kad sva logika, činjenice kazuju da bi trebalo biti suprotno? Mir je tu jer to je moj izbor i moja stvarnost. Zašto bi moj “izbor” bio strah, ljutnja, zamjeranje, tuga…, a ne mir i ljubav? Imam li uopće mogućnost izbora?, pitam se, ili su “programi”, ono nešto više prejaki da imam mogućnost izbora. Sa HO sam uvidjela da imam tu mogućnost izbora, tu mogućnost spoznaje, ustvari mir je oduvjek tu samo prekriven čeka da ga osvjestim i u “stresnim” situacijama i to je bio moment i spoznaja “čudotvornosti” HO.

Svi smo mi na putu mira i ljubavi, samo je ponekad taj put prekriven nakupinama “prašnjavih emocija”, “prašnjavih programa”. Ali to je samo prašina, nakupine su ponekad manje, ponekad veće, ali put je pravi, put mira i ljubavi. 

– Vanja Štrmelj

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s