PIGMALIONOV EFEKT i HOOPONOPONO

CPigmalionov efekt u psihologiji je proces kada se ljudi počnu ponašati u skladu sa onim što očekuje okolina od njih. To je neki uobičajeni tok , osim ako ne osvijestimo i osvijetlimo cijelu stvar.

Ovo je još jedan argument zašto hooponopono rješava probleme. Objasnit ću:
Obrasce, koje svjesno ili nesvjesno kreiramo u nevidljivom polju, stvaramo na osnovu naših dominantnih misli i osjećaja. Ako te naše misli i osjećaje prepuštamo stihiji, onda će obrasci okoline itekako zadominirati nama, što znači da ćemo biti pijuni u nečijoj kreaciji…

Zato ako istinski želimo biti slobodni, nije potrebno reagirati ako nas netko uvrijedi, ili da ne bi ispali glupi, nestručni, naivni, ili reagirati jer želimo biti u pravu…jer to sve skupa nema nikakve svrhe u rješavanju problema..
Naime, potrebno je osnažiti svoje unutarnje slike, misli i osjećaje do te mjere da se tuđi nevidljivi negativni obrasci jednostavno rastapaju pod snagom i životnošću naših pozitivnih obrazaca. A iz njih onda izlazi najljepša, najprirodnija, najradosnija i najbolja moguća kreacija za sve one koji su njome dotaknuti.

Najlakši način za ostati u jednostavnoj ljubavnoj ljepoti postojanja je šaptanje svakim udahom: Volim te, volim sve i hvala na svemu što je trenutno tu u mom životu.

Dena Žuvan

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s