Susret sa sobom

mo“Danas ujutro sam popila kavu s dragom prijateljicom. Dok smo sjedile na terasi omiljenog kafića razgovarale smo o svemu i svačemu i uživale u prekrasnom sunčanom jutru. Ona se nedavno vratila sa jednog dužeg putovanja pa mi je prepričavala utiske sa tog putovanja. Ja sam joj pričala o HO i o HO seminaru, Mabelinom gostovanju kod Mišaka. Nakon skoro 2 sata rastale smo se u dobrom raspoloženju. Ja sam se vratila doma, a ona se uputila dalje u grad nešto obaviti. Dogovorile smo se da se vidimo sl. srijedu opet u isto vrijeme i na istom mjestu.”

Lijepo, zar ne?  Eee jedino što se to ustvari i nije dogodilo. Nema prijateljice, ni kave ni razgovora… jedino sunčani dan je tu i ja. Kako riječi i njihovo korištenje imaju veliku težinu u našim životima? Mogla sam napisati sad bilo koju pričicu: veselu, tužnu, tragičnu,… ona bi se odmah pretvorila u stvarnost. Što je ustvari STVARNOST? Jesu li riječi poredane u smislenu rečenicu stvarnost? NISU – pa čak ni onda kada vrlo precizno i zorno opisuju neki događaj. “Najgore što vam se može desiti je da razmišljate” – kaže otprilike Mabel, i dodaje: “to je najgora opcija”. Kad razmišljamo mi razgovaramo s ‘monitorom’: kako je ovo grozno, zašto baš ja?, što dalje?, ne vidim rješenje, što se dešava?, kuda ovo vodi, osjećam da ovdje nešto ne štima, ne mogu više ovo podnijeti, gdje je rješenje?, do kad će ovo trajati?, itd…

S monitorom se ne može razgovarati. S Programima se ne može razgovarati – njih jedino možemo brisati. Na programe se ‘kačimo’ svakodnevno iako su oni potpuno nestvarni kao i moja kratka pričica na početku ovog teksta. Neovisno o sadržaju (veselom ili tragičnom) programi NE POSTOJE, oni su surogati u koje da ne vjerujemo ne bi bili tu.

Je li baš sve ISTINA i STVARNOST? NIJE!!! Kad hopsamo brišemo programe, uviđamo njihovu prisutnost, raskidamo duboku povezanost i našu vezanost za programe, oslobađamo se svega onoga što nema nikakve veze sa nama SAMIMA.

I zato ne štedite se u hopsanju. Nađite svoj vlastiti ritam i način hopsanja. Odaberite alate koji vam odgovaraju i krenite na ‘putovanje’ prema Vlastitosti jer predugo smo čekali da se susretnemo sa SOBOM.   

– Dani Ella

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s