Nutarnji spektakl

hooMala osobna ispovijest

Kad sam se upoznala s HO iza mene su već bile godine i godine meditiranja, jedne prirodne izolacije od vanjskog svijeta. Već s takvim navikama bila sam čudna okolini… na kave s prijateljicama nisam išla, nisam pratila medije, ako sam imala bilo kakav problem rješavala sam ga sama sa sobom kroz tišinu, meditaciju i sl.

I onda je došao HO i na prvu mi se jako svidio. Odlučila sam ga prakticirati, na što je moj ego samo prevrnuo očima i lagano pustio Posmrtni marš da svira…
Što sad… mislila sam… ionako sam već duboko ‘zaglavila’, pa zašto se ne bih ‘dotukla’ do kraja pa što bude. Da me netko pita je li mi žao što sam izabrala baš ovaj put, rekla bih bez razmišljanja da je to ‘kvaliteta’ koja čini glavnu okosnicu u mom životu.

Na početku hopsanja, moram priznati, ego je stvarao otpor podmetajući mi zaključke tipa: potpuno ćeš se izgubiti, e sad ćeš sve pokvariti… i sl. Baš takvi ispadi vlastitog ega su mi pomogli da ostanem dosljedna hopsanju jer sam mogla promatrati pravu sliku onog dijela sebe s kojim sam se poistovjetila.

Rezultati hopsanja? – veliki su i neprocjenjivi. To ne znači da mi je sve u životu posloženo kao na špagi… postoje problemi koji se rješavaju, koji nisu riješeni, ali iskreno ne znam da li bih to uopće mogla nazvati problemima. Najveća promjena se desila baš u meni, iako se i okolina mijenjala na bolje. To što se ‘odlomilo’ u meni samoj, takvo je olakšanje da iskreno nisam ni znala da nosim toliki teret. Kad su nestale neke nutarnje blokade i moj doživljaj stvarnosti se znatno promijenio, javila se jedna vrsta lakoće… lakoće postojanja za koju sam sigurna da je rezultat hopsanja, a ne samo meditacije, jer kako objasniti da se nešto nije pomaknulo s mrtve točke 20 godina i onda uz HO u gotovo samo godinu dana.

Kad me netko pita što sam riješila s HO? Kako mogu objasniti baš tu nutarnju kvalitetu koju sam dobila svakodnevno hopsajući?
A mogla sam izabrati i neki drugi put… imala sam sve uvjete za to u startu. Na taj način bih možda imala ‘više’ vanjskih zbivanja, a ovako imam nutarnji spektakl kojemu ništa ne može konkurirati. Put osobnog zadovoljstvo kreće iznutra… uvijek iznutra. To je polje u kojem treba djelovati – vlastita nutrina… sve što ‘stvorimo’unutar sebe naći će načina da se očituje i vani – u vanjskom svijetu. Kad Inspiracija dominira našom zbiljom, sve je moguće – i ono za što smo mislili da je nemoguće.     

Jedan odgovor

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s