HO (u susret seminaru)

hopHO je u zadnjih par godina sve popularnija i popularnija tehnika svugdje u svijetu pa i na ovim našim prostorima.
Informacije o samoj tehnici se mogu dobiti s raznih strana – mislim da internet vodi u količini informacija iz cijelog svijeta.
O HO se u zadnjih par godina piše i raspravlja više nego ikada do sada. Nekima je tehnika zanimljiva sama po sebi, neki je prakticiraju, a neki je smatraju samo još jednom ‘prevarom’ dobro ‘upakiranom’ za raju u ‘poplavi’ najrazličitijih tehnika iz svih krajeva svijeta.
Pa tako se na netu mogu pronaći najrazličitije špekulacije o samoj tehnici, zna se dogoditi da se HO ‘uspoređuje’, ‘prevodi’, ‘tumači’ na najrazličitije načine.

NE POSTOJE BRZA RJEŠENJA. Tko god je odlučio pomoću HO riješiti do ljeta (na primjer) goruće probleme možda bi bilo najbolje da od hopsanja odmah odustane. Zašto? (objasnit ću…)
Ali ako ste Očajni i ne znate što bi – HO je moguće dobar izbor za vas.

Ako vam se udaje sestrična u 7 mjesecu slijedeće godine i vi ste vjenčana kuma pa želite izgledati fenomenalno na svadbi, a imate 20 kilograma više možete osmisliti dijetu pomoću koje ćete za 8 mjeseci skinuti višak kilograma i naprosto zadiviti ‘sve’ svojom figurom. Možete u toj svojoj akciji biti vrlo dosljedni, sistematični, disciplinirani i u konačnici ‘zabljesnuti’ u punom sjaju na taj ‘važan’ dan, ali ustvari za sebe i svoje tijelo niste napravili ništa dobro na duge staze.
A može i taj događaj (vjenčanje) postati poticaj da nešto promijenite u svom životu iz temelja, ne očekujući bogzna koje rezultate iako će oni doći po prirodi stvari … i onda na ‘važan’ dan nećete imati 20 kila manje nego recimo 10, ali tih 10 nećete vratiti do prvog Božića već je vrlo vjerojatno da ćete Novu godinu dočekati lakši za još novih 10 kg manje.

Neki HO shvaćaju na ovaj prvi način, a neki na ovaj drugi. RAZLIKA JE DRASTIČNA. Ako HO doživljavate na ovaj prvi način ‘brza dijeta’ ne samo da to nije HO nego usudila bi se reći da si radite više štete nego koristi. Naš organizam je toliko sofisticiran i slojevit da treba poštovati njegovu prirodnost i složenost.

Toliko vremena provodimo ovdje u grupi (barem ja) baveći se HO i voljela da barem ovdje bude dobro pojašnjen smisao HO.
Je li hopsanje bezazleno? NIJE. I to iz više razloga. Prvi je taj što sami smisao HO je vrlo dubok i duhovan. Drugi – Velika je promjena za naš organizam u cijelosti kad krenemo sa hopsanjem. Svašta se dešava to znate i sami iz vlastitog iskustva. Odgovornost na svakome od nas je velika i ne treba to banalizirati.

Velika količina materijala s neta nemaju nikakve veze s HO, osim što netko jednostavno zlorabi i koristi naziv tehnike za nešto što ona ustvari nije.

Često se zna desiti da se s HO krene kad su problemi došli do ‘stropa’, ako je to tako u vašem slučaju vrlo je važno da ‘probleme’ shvatimo kao poticaj da nešto treba mijenjati. Jedan od načina je i HO. Ako ste bolesni, u postojeće probleme hopsanjem postepeno unosite Svjetlo u već postojeći Mrak. To se izvodi s Ljubavlju i sa osjećajem (mjerom) za Sebe i svoje potrebe… korak po korak, ako stvarno želite dugoročne rezultate bez nuspojava. To je potpuno isto kao i sa oni 20 kilograma viška.

Ja sam u ovu grupu ‘uletila’ kao 20 i ne znam koji član. Od onda ozbiljnije hopsam. Sada je u grupi preko 2000 članova. Mnogo je novih, a mnogo je i onih koji su od HO odustali iz razno-raznih razloga. Od hopsanja se odustaje iz više razloga jedan je i taj što se sami HO ne doživljava kao duhovni proces već kao instant tehnika koja se može koristiti na najrazličitije načine… Tako ima onih koje HO zanima Ozbiljno, a i onih koji ga doživljavaju vrlo Neozbiljno i Površno.

Istinski i temeljiti rezultati dolaze jedino kao posljedica ovog prvog – Ozbiljnog pristupa. I to onda ima veze sa onim što HO stvarno jest – Duhovni put.   

– Dani Ella

2 responses

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s