Preci i “ništa nije slučajno”

hopNisu slučajni roditelji kod kojih smo se rodili, zemlja, grad… ništa nije slučajno. Nisu ni ‘slučajni’ roditelji naših roditelja, a bogme ni roditelji njihovih roditelja itd.

Prije negoli smo ‘zakoračili’ na Zemlju ‘znali’ smo na neki način što nas čeka… tko će nas dočekati i zašto. Neke stvari su unaprijed određene…
Iako su neke stvari unaprijed postavljene – nije fiksno određena kvaliteta nečijeg života pa tako netko tko se rodio u ‘dobrim’ životnim uvjetima može imati vrlo nesretan život, dok netko tko se rodio u ‘lošim’ životnim uvjetima može imati vrlo sretan i ispunjavajući život.
Dobra startna pozicija je važna, ali nije ključna.
Ako proklinjete svoje pretke i mislite da ste mogli proći i bolje – varate se… preci su upravo onakvi kakve ste zaslužili – ‘iskrojeni’ su baš po vašoj mjeri.
‘Ali ja svoju pra pra pra baku nikad nisam vidjela!!! – Kakve veze imamo nas dvije… jedna s drugom osim što se ona rodila prije mene i obje činimo karike jednog podužeg lanca?’
Ima, ima!!! U stvari, jakoooo smo povezaneee… toliko da na neki način ‘ovisimo’ jedna o drugoj.
Zastrašujuće je kad shvatite koliko ste povezani sa svim tim ljudima o kojima ne znate gotovo ništa i nikada ih niste upoznali (uglavnom). S njima smo povezani Programima – to je po terminologiji HO, a naravno i da HO ne postoji stvar bi opet bila ista (karmička povezanost, grijesi predaka i sl.) – nije to ništa novo.
To je loša vijest.

A sad dobra!
Dobra vijest je da iako neke stvari ne možemo promjeniti jer su se već ‘desile’ možemo promjeniti daljnji ‘smjer’ očekivanih zbivanja. Pa tako npr. ako je moja baka imala problema s bubrezima kao uostalom i njena mama, pa i mama njene mame itd. ja ne moram imati nikakve probleme s bubrezima… i ne samo ja nego ni moja kćer, a možda ni njena kćer (ako će je imati) itd. Jasno je o čemu govorim, zar ne ? 

Svatko od nas se trenutno nalazi u situaciji koja je takva kakva jest. Dakle, dobra vijest je da se skoro svaka situacija da mijenjati i to korjenito.
Kad se ja promijenim – na neki način se mijenja i moja prabaka na primjer (sjetite se – sve se uvijek dešava SAD), i tko zna tko još.
Ja sam centar SADAŠNJOSTI i za Prošlost i za Budućnost. I zato ne samo da na Seminar idu svi moji Prošli preci nego i svi Budući. Sve ih vodim sa sobom jer o meni ovisi cjelokupno naše (moje) postojanje…
A jesam li već spomenula da Nema nikoga tamo vani ?! 

 

– Dani Ella  

Jedan odgovor

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s