Biti u Nuli

hopKako biti u NULI?
Na brojevnom pravcu NULA se nalazi u Sredini. Lijevo od nje su brojevi u ‘-‘, a desno brojevi u ‘+’. Ovako otprilike … -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3… brojevi se s obje strane nižu dalje u beskonačnost, a 0 je njihovo središte.
Zašto je dobro biti u ‘0’ , a ne na primjer u ’56’ ili nekom drugom broju s predznakom ‘+’ ?
Evo jedan svakodnevni primjer. Jedino ako ste u NULI onda ste Stabilni i Objektivni, sve ostalo je u stvari NEravnoteža.

Ako ‘jako’ zastupate jedno stajalište za koje vi smatrate da je ispravno, ustvari se postavljate suprotno od tog istog stajališta samo sa druge strane. Pa tako se automatski stvara iluzija: ‘Mi i Oni’.
To se lijepo uočava na portalima koji se bave istom Temom samo iz različitih pozicija. Pa tako i jedna i druga strana kao argument da je u pravu koristi ‘krivost’ ove druge strane.
Možemo li reći svoje mišljenje, a da pri tomu ne povrijedimo ‘drugoga’?
MOŽEMO i to je stav iz NULE.

Ako mi se npr. ne sviđa što moja susjeda baca smeće kroz prozor (izmišljam sad) onda ja svoj stav mogu oblikovati na način koji se uopće ne tiče moje susjede direktno – već isključivo mene. Dakle, neću reći: Gle nekulturne, bahate, nemarne i ekološki neosviještene osobe – jer sam se time fokusirala na ono što je Loše (i time otklizala u minus) već će mi to biti poticaj da ja sama to ne radim. To ne znači da ću organizirati radne skupine koje će ‘pokazati’ ovim neosviještenim da su u krivu. Neću ni mobilizirati svoje istomišljenike pa da zajedno naučimo ‘reda’ sve one koji ne znaju Osnove ljudskog ponašanja, jer iako se na prvu čini da je to akcija koja me vodi u debeli Plus – ustvari nije – isto je isto ne ravnoteža – samo s drugim predznakom.
Ako sam u NULI – onda NEMAM PROBLEMA S NIKIM (iako ih imam) jer samim svojim boravkom u Središtu direktno utječem na Ravnotežu i Lijeve i Desne strane – i Plusa i Minusa. 

– Dani Ella  

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s