‘Ja’ s ‘ja’

duhovnostAko sam nešto spoznala kroz sve ove godine duhovnog života, onda je to činjenica da je upravo Duhovnost najvažnija komponenta u Životu. I sami znate da Duhovnost nije određeni stil života niti trend, već sam Izvor našeg postojanja. Ako nismo u kontaktu sa Samim Sobom – nismo u kontaktu ni sa čim.

Duhovni put za razliku od nekih drugih puteva ne krije u sebi tajnu uspjeha niti postoji određeni recept koji vrijedi apsolutno za sve. Iako udišemo ‘isti’ zrak, primjenjujemo istu tehniku, životi su nam različiti i događaju nam se različite stvari. Pa kako onda? U tomu i jest tajna života – svatko od nas je Svemir za sebe, autentičan i neponovljiv, u svojoj biti Cjelovit i Savršen. Na svakome od nas je da uočimo tu Činjenicu kroz vlastitu spoznaju Sebstva.

Jedno od pitanja koje se postavilo u grupi na samim njenim počecima jest: Jesmo li mi odabrali HO ili je HO odabralo nas?
Unutar svakoga od nas postoji onaj apsolutni dio nas koji zna Sve. U jednom životnom trenutku Mi prestajemo gledati i tražiti prema van; okrećemo se spram Nutrine, prema tom Apsolutnom Savršenom dijelu Nas Samih. Dijelu koji je oduvijek i zauvijek prisutan, tu i ovdje, okrenut samo prema nama samima, i tu je isključivo samo radi Nas.

S hopsanjem kreće Putovanje koje to ustvari nije, a pokreće ga silna želja prema povratku Kući – Domu bez kojega ne možemo i bez kojega Ništa nema smisla.

Na trenutak smo se ‘ugledali’: Ja je ugledalo Ja i desila se Ljubav na prvi pogled, fatalna, vječna… i sada sve teži tomu da se Ja stopi s Ja.
Hvala i Volim te (hopsanje) čini da se ta ‘udaljenost’ smanji, da Ja može biti s JA… da LJUBAV može biti Sama sa Sobom.   

– Dani Ella

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s