Smisao

sPriznajem, poodavno sam čula za tehniku HO, ali tek prije desetak dana sam joj ozbiljno pristupila. Kad sam tek čula za nju, sjećam se da mi je sve to djelovalo prejednostavno.

Ponekad bih izgovorila mantre i zaključivala kako to nije za mene, kako mi treba nešto suprotno od monotonije ponavljanja. Medjutim, u jednom trenutku sam shvatila da je moj život postao monoton. Shvatila da sam tim programom monotonije u meni imala reakciju na HO kao da je monoton. A nije. Kako ljubav i otpuštanje suvišnosti, otpustanje pretrpanosti može biti monotono. S obzirom da sam upražnjavala i bila naklonjena raznim duhovnim tehnikama naučila sam kako je voljeti drugoga sami blagoslov od Boga. No, u moje bistvovanje su došle situacije kada su izvjesne osobe u meni počele buditi neljubav jer bi se ponašale suprotno od moga očekivanja složnosti i jedinstva.
Hvatala me panika i počela sam sebi prebacivati zbog svoje neljubavi, neduhovnosti, nekomunikativnosti zbog otpora od lošega.

HO mi je tada poklonio jedino, za mene, adekvatno rješenje. Dokučila sam da trebam prigrliti i čistiti neljubav u sebi, a ne okrivljivati ju, a ne pokušavati objasniti čitavom svijetu da treba biti u ljubavi kako bi ista i u meni neometano cirkulisala. S obzirom da sam bila lovac u traženju negativnosti kod drugih, a nakon što bih je očitavala trudila se maksimalno da omrznem tu “tudju” lošu naviku drugome, prečesto bez ikakva uspjeha neutralizacije iste, došao je dan kada su pale sve moje iluzije.
Shvatila sam kakvo sam samo neznanje širila okolo, shvatila da si i to opako zamjerim.

Danas, HO me liječi. Sve svoje reakcije čistim, neke svjesno, neke bez da sam ih osvijestila. Najvrijednije što me HO naučio je zahvalnost, i ljubav. Čitava moja svijest o postojanju je dobila smisao. HVALA TI, VOLIM TE čini u meni da mi je svaka sekunda suprotna monotoniji. Počinjem voljeti sebe tako da moj svaki naredni zagrljaj i prihvatanje moje unutrašnjosti učini ljubav u meni jos protočnijom, jos neometanijom. Nisam više lovac, sad sam samo obučena da uporno ljubim.  Dokučila sam kako pronaći mir. Sve češće grlim i ljubim i znam da sam živa Bozijim blagoslovom. HVALA BOGU, MENI I VAMA, VOLIM NAS SVE.

– Amra Kvakić

Jedan odgovor

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s