Mir i Nemir

sProgrami su dio nas samih, oblikuju nas. Koliko god nas pritišću i želimo ih se osloboditi, toliko ih se ustvari i grčevito držimo. Zašto? Jer iako se ne osjećamo lagodno, bezbrižno, iako se osjećamo sputano u toj vlastitoj „programiranoj“ koži, ipak sa druge strane u njoj osjećamo sigurnost. Strah nas ju je odbaciti, jer tko ćemo onda biti. Igramo se skrivača od samih sebe i onog istinskog Ja. Jel to Ja onakvo kakvo bi trebalo „biti“, zadovoljava li „norme“ nas samih, drugih…

Beskompromisno prihvaćanje sebe sa svim svojim licima i odbacivanje podsvjesnih maski otvara put lakoći i iskrenosti u prvom redu prema samom sebi. Hvala ti i volim te nisu igrice za naša očekivanja, pa ono: ovo se riješilo, ovo nije, ovo se očistilo prije, ovo kasnije… to je opet „navlakuša“ za naš Mir koji postaje ovisan o rezultatima. I postaje nemirniji i nemirniji jer traži još, traži više. Traži i pita ponovno i ponovno ono vječito Kako? I tako iz Mira u Nemir, iz Nemira u Mir. Bili bili svjesni ljepote i blaženstva Mira da nema Nemira ?

Hvala ti i volim te i strahu i nemiru i miru i ljubavi, sve su to naši osjećaji i izmjenjive emocije. Poklonimo im Ljubav pa da vidimo što će biti?

– Vanja Štrmelj

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s