A što kad ne osjećam ljubav 2.

s

Volim pričati i pisati o Bezuvjetnoj Ljubavi, znači onoj koja je u našoj prirodi, koja je naša jedina stvarnost prije programa. Za njome “tragam” i jedini mi je fokus u životu. Ho’oponopono se bavi povratkom u tu stvarnost i svako Volim te, Hvala ti posvećeno je tome. Ova osebujna stanja ekstaze, o kojima gore pišem, osjećam ponajprije u dubokim meditacijama, kada je um stavljen po strani i nema ih tko prosuđivati, procjenjivati ili sumnjičiti. Znači, ovdje govorim o svjedočanstvima Bezuvjetne Ljubavi, stanju takozvane Nule, o kojoj se govori u Ho’oponoponu kao Nultoj svijesti – Božanske sveprisutnosti. Naravno, to su kratki izleti potpune predanosti Sebi, a ne trajna stanja kako se može činiti iz teksta! Nisu trajna stanja iz razloga – kada se vratim u svakodnevnu svijest, onda ih prekriju programi, strah, sjećanja i podaci, sve ono što govori da mi to nismo, da smo novi, i da je netko drugi to skužio a mi ne možemo :D. Tada radim Ho’oponopono, odnosno čistim te opise koji insistiraju na strahu i negativnostima kao jedinoj istini. No, iskustvo Bezuvjetne Ljubavi, ovi kratki izleti, su mi ogromna motivacija da ustrajem i imam povjerenje.

Problem nastaje kada se prepuštamo očekivanju, kada vam recimo, ovaj moj tekst (ili bilo koji drugi) postane referenca koju želite dosegnuti, pa počnete – prvo žuditi za ovim osjećajima, a potom i razočarati se ako se ne dogode na isti način. Želim naglasiti da koliko god ja ili bilo tko pričao o Ljubavi, Bogu, Nuli, uvijek je to osobna interpretacija jedne Istine, jer je Božanstvo preapstraktno da bismo ga na bilo koji način iskazali. Važno je također shvatiti da su svi ti opisi Čiste Bezuvjetne Ljubavi, ekstaze Nule, predanosti i slično – Vi! Vi točno znate što stoji iza svega toga, jer je to vaša Suština. Ali naglašavam – znate to, radije nego razumijete, jer kada idemo razumjeti onda smo u problemu. Znanje je esencijalno, utkano u sve pore našeg Bića i ne možemo ga razumjeti, osim mu se predati i dopustiti da nas nosi doma, k Sebi.

Ono što sam gornjim tekstom htio jest podsjetiti čitatelja (i sebe, naravno) na svoju Bit – Bezuvjetnu Ljubav – a koja se meni manifestira putem ekstaze!
Dakle, kao što i piše, sve što trebate učiniti jest dopustiti da se ta vibracija (vaša stvarna priroda, ono što vi već Jeste, ništa novoga, sve je već tu) “razvali” po nama/vama :D. E, “kvaka 22” je u otporu tome, programi, sjećanja, blokade i slično. Zato hopsamo :D

Da zaključim, ne mogu vam ja reći kako ćete dosegnuti ta stanja, nitko to ne može! Jer se nema što reći. Sve se zna, sve je tu, svo znanje ovoga svijeta je u vama. Trebate ga “samo” oslušnuti, prihvatiti, predati mu se, otvoriti, imati povjerenje. Načina na koji ćemo to učiniti je bezbroj, ali zaista!
Ja meditiram i hopsam, a vi?

– Neno Lubich

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s