Problem je baš uvijek tamo gdje sam ja

seProblem je baš uvijek tamo gdje sam ja.

Uffff… jel to istina? Je, istina je. Znači problem nema nikakve veze sa drugima? Na žalost ili na sreću nema.
Na žalost jer sad nemamo pravo prebacivati krivnju na druge, a sreća jer barem znamo kako stvarno stvari stoje.

Ali mogu se praviti kao da to i nije tako, odnosno mogu odlučiti da ne želim preuzeti odgovornost za svoj život – radije bih da nisam odgovorna jer onda mogu kriviti druge – oni su krivi za moju patnju, a ne ja – ja sebi želim sve najbolje i najljepše. Jel tako?
Tko koga tu zeza i zafrkava? Kakva je igra u pitanju i koja su pravila?
Pa vrlo je jednostavno: mi sami smo u igri uvijek i ako ne znamo pravila igre stano smo u čudu, nezadovoljni, očajni i zbunjeni. Ako znamo pravila igre onda nam nema druge nego da igru igramo najbolje što znamo i umijemo. To znači da smo preuzeli odgovornost i da nam sad nikako više ne mogu biti krivi suigrači, figurice na ploči, kocka i ostali rekviziti iz same Igre.

Zašto uopće igramo Igru? Zašto uopće živimo Život?
Odgovor i na jedno i drugo pitanje je ustvari isto: da bi smo spoznali nešto o SEBI – isključivo o SEBI. Drugi su ovdje tek toliko da bi smo mi sami tu igru mogli sprovesti u cijelosti i do kraja.
Nema suigrača,nema protivnika, nema nezgodnog terena, krivog vremena i sl. – NIČEGA OD TOGA NEMA. Postojimo samo mi sami, takvi kakvi jesmo , sami sa sobom.
Sad kad smo to riješili možemo se suočiti s Igrom – sa Sobom. Na koji način? Postoje razni načini, ali bez obzira koji način izabrali smisao je isti: odvajanje onoga što smo mislili da jesmo od onoga što zbilja jesmo. To je proces koji traje i nije ugodan, ali su njegove posljedice više nego ugodne. Nisu samo ugodne, one su i oslobađajuće jer malo po malo na tom putovanju upoznajemo pravog sebe – onog sebe koji je do sada bi potpuno zanemaren, potisnut u ne znam koji plan, a bez kojega Igra uopće nije moguća, odnosno jest ali to onda nije Igra nego Patnja i Bol.
Mislimo da možemo birati, a ustvari izbor nam je ustvari vrlo skučen i ograničen: ili je Program ili je Inspiracija, ili je moja volja ili je Njegova volja – o tom jednostavnom odabiru ovisi SVE – baš sve! U jednom se nalazi MIR, a u drugome sve ostalo. Što biramo?

– Dani Ella

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s