Način na koji volimo sebe

sKrenula sam jučer pisati na temu „Pala mi je volja za hopsanje“, nisam stigla objaviti, pa ću sada.

Kada bi stvari krenule loše, osjetila bih otpor u sebi prema hopsanju. Kako ću se zahvaljivati ako imam problem? Kako ću mu reći da ga volim? Ne volim ga i nisam mu zahvalna. Težak mi je i mučan. Trebala bih zamišljati nešto lijepo pa će proći. Ili bih se trebala ljutiti da meni bude lakše.
Zamislite da nosite smeće iz kuće i hrpica vam padne na pod. Što ćete napraviti? Počistiti jel. 

Nećete ignorirati to smeće ili na njegovu mjestu zamišljati divan tepih. Ili ga šutirati nogom jer ste ljuti na njega. Ili mu reći da ga nećete počastiti dodirom svoje lijepe, nove metle. Zapravo, i možete sve to napraviti i možda vam bude lakše u datom momentu. Ali dok god se inatite smeću, smeće i dalje ostaje u vašoj kući.
Sve dok ga Vi ne očistite. 

Hopsanje je čišćenje smeća. Ali ne samo to, već i mogućnost sagledavanja cijele slike bez fokusa na samo smeće. Ne čistimo smeće, čistimo sebe. Smeće je samo distraktor koji zaklanja pogled.
Hopsanje je iskazivanje brižnosti i pažnje prema Sebi, jedan od prelijepih načina na koje volimo Sebe. Dok god volimo sebe, naša svijest o nama samima raste. A dok svjesnost raste – smeće otpada, a pogled na ljubav prema sebi nam ispunjava obzor. Brižnost prema sebi nikada nije jednosmjerna. Kako ponavljamo volim te, hvala ti, naša nutrina nam to isto vraća, kroz korespodenciju s Božanskom Inteligencijom. Kako su problemi unutar nas, tako je i Božanska Inteligencija unutar nas i zna što je najbolje za nas, sposobna je pobrinuti se za nas i pokazati ljubav koju gaji prema nama.

Ako podignemo pogled iz sebe u vanjski svijet, možemo vidjeti to isto – ljubav. Koju primamo ili dajemo. Jer tek kada je nosimo u sebi, možemo je spoznati u drugima.

Hopsanje ne može nailaziti na otpor u nama. Otpor je samo smeće… 
Hopsanje je dopuštenje našem biću da pokaže ljubav koju ima prema nama. Čak i ako nam se čini da smo najusamljeniji na svijetu, cijelo naše biće s ljubavlju brine o nama, hopsanjem mu samo dopuštamo da iskaže svoju brižnost i ljubav u punom svjetlu.

 

– Petra Varšić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s