Bol i patnja

sBol je neizbježna, ali patnja nije potrebna.
Mabel

Kad sam prvi put čula ovu izjavu od Mabel moram priznati da baš nisam bila presretna. Bilo je to davno, još na početku mog druženja sa HO. Od dvije muke bolja je samo jedna ..ajde barem to mislila sam si pokušavajući vagati između patnje i boli. Nisam tu izjavu baš dobro shvatila na prvu, znam to jer sam osjećala otpor u trbuhu – ne zbog izjave već zbog mog tumačenja iste.. A valjda je bilo potrebno dodatno pročistiti vlastite kanale da bi spoznala stvarni smisao ove poruke.
I evo kako je danas doživljavam bez imalo otpora i pritiska u trbuhu.
Vrlo je važno i velika je razlika između doživljavanja boli i patnje. Iako bol zvuči kao nešto trenutačno, a to trenutačno može i potrajati… patnja liči više kao jedna vrsta agonije bez početka i kraja – ove značajke nisu bitne.

Evo primjera.
Recimo da unutar sebe posjedujemo jednu veliku količinu boli (uopće je ne moramo biti svjesni) i ako tu bol ne otpustimo, razriješimo.. ona će naći način da se manifestira, materijalizira u našem životu u obliku nesreće, bolesti što će neminovno proizvesti patnju u našem životu.

Međutim, moguće je otpustiti bol i bez njene konkretne materijalizacije!!!
Što bi ste odabrali da možete:
Da sjedeći doma u miru proživite intenzivnu bol: fizički, psihički i duhovno na način da tu bol jednostavno osjećate u sebi na svim razinama..
ili bi ste radije da vas lupi auto ili se desi bilo koja druga nesreća koja će uz bol izazvati i patnju te ostale štete koje će zbog stresa izazvati još dodatnu bol?
Ako se želite popeti na 15 kat u jednom trenutku će vas početi boljeti noge, ali to nije ista ona bol u nogama koju osjećate kad se strmoglavite niz stepenice jer ste se pokliznuli i otkotrljali. Jedna bol je oslobađajuća i nakon nje vas očekuje prekrasan pogled, a druga je traumatična. Bez prve se ne može, ali bez druge itekako može.

– Dani Ella

—-

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s