Važno je pokrenuti se…

sZamislite da ste se upravo doselili na prekrasno malo idilično imanje. Tu je kučica okružena vrtom, kroz dvorište prolazi potok… sve što ste oduvijek željeli je tu.

Na imanje ste upravo stigli s jednim osrednjim koferom. Odlažete kofer u kuću i krećete u obilazak novog doma. Puni ste planova, ideja i zamisli kako urediti novi dom. Važno vam je da se u kući osjećate ugodno, da vam je vrt prepun vašeg omiljenog cvijeća, da je tu, odmah pored kuće mali voćnjak s omiljenim voćem i povrtnjak koji će vas dvostruko veseliti jer ćete uživati obrađujući ga i kasnije u branju i pripremanju omiljenog zdravog povrća. Točno znate što želite, ali u stvari ne znate detalje – odnosno osjećate što vam je ugodno, sviđa vam se i nekako je po vašoj mjeri. Ono što ne znate jest: od kuda krenuti, što točno precizno želite i način na koji da sve to zajedno realizirate…

U ovom trenutku ulijeće važnost Hopsanja i Akcije, odnosno djelovanja. Da ste trebali, odnosno da je predodređeno da cijeli dan sjedite na jednom mjestu i hopsate, meditirate i sl. rodili bi ste se na drugom kraju svijeta i sad bi ste bili okruženi kamenom u nekoj osamljenoj pećini ili biste sjedili ispod drveta, a oko vas 50 km nigdje nikoga… To uglavnom nije vaš slučaj, odnosno nije sigurno ako čitate ovaj tekst .
Nismo tu bez veze. Istina, tu smo da bi smo čistili, ali ne i da bi smo bili pasivni čisteći. To je jakooo važno.
Vratimo se na zamišljeno imanje. Nisam spomenula da samo stigli na imanje hopsajući jer to podrazumjeva. I sad, imamo dvije mogućnosti: prva je da sjedimo, hopsamo i ništa ne radimo po cijele dane. Može i to, ali to nije poanta niti smisao HO. A možemo hopsati i krenuti u akciju. Meni se ova druga opcija čini puno mudrija. Zašto? Zato jer uglavnom iako ništa ne očekujemo većina nas je počela hopsati jer ima nekakva očekivanja od HO (duhovna, materijalna…). Očekujemo određene promjene u svom životu, a one se neće dogoditi ako smo pasivni. Evo recimo sjedimo ispred kuće i hopsamo, dolazi nas pozdraviti prvi susjed i nudi nam odlično sjeme za naš novi vrt. To sjeme da bi izraslo u biljku mora biti posađeno. Čak da se i pojavi osoba koja se nudi da to napravi za nas, vrlo je važno da se mi sami u jednom trenutku uključimo u sam proces. Ponekad se neće pojaviti nitko i mi ćemo sami se prošetati do dućana sa sjemenom da bi smo kupili ono što nam je potrebno.

HO je kao dobar ‘savjetnik’, usmjerenje – trenutno najbolje moguće rješenje, Ho NIJE naša zamjena za život.
Dakle, važno je pokrenuti se uz Hvala i Volim te, razdrmati učmalu energiju u sebi, razbuditi se na svim razinama jer živjeti život znači biti Živ – protočan, otovoren za Inspiraciju, za sve ono što će bez obzira na sve, u nama pobuditi božansku energiju – Iskustvo zbog kojega smo u konačnici tu.

– Dani Ella

pratıte nas

Jedan odgovor

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s