Cjelina

sAko se sve nalazi u meni, onda ću u konačnici morati prihvatiti cijelu sebe i to bez izuzetka.

To znači da više neću moći bježati, niti pobjeći od onih dijelova u sebi koji mi se ne sviđaju i koji mi nisu dragi. To nije lako, jer cijeli moj doživljaj svijeta je u MENI.
Znate što to znači?
To znači da ću svaki djelići sebe ponovo Osvijetliti najprije sa Ja jesam (preuzimanje odgovornosti), a onda sa Volim te i Hvala.
Osvijetliti sa Ja jesam bilo bi priznati kao vlastito sve unutar Sebe, baš sve.
Znate one Programe koji nam se baš i ne sviđaju, one Programe koje želimo prve izbrisati ako je ikako moguće, i to hitno? Oni, da bi bili obrisani od strane Boga, trebaju prvo biti otpušteni od strane nas samih.
Bog nije spor u brisanju već mi u otpuštanju programa.
To vam je kao da živite u jednoj velikoj kući i vlasnik ste te kuće, ali u kući baš nije sve onako kako bi trebalo biti. Neki dijelovi kuće, neke prostorije su naprosto neprihvatljive, možda čak i jezive – da možemo odvojili bi te dijelove od ostatka kuće. E, ali ne može to tako. Iako ne moramo u detalje pregledati svaki kutak kuće, TREBAMO PRIHVATITI SVE DIJELOVE!
Nije to nikako lako ni jednostavno.
Ono što nikako ne možemo prihvatiti to ostaje netaknuto u Mraku. Osvjetljavamo svojim prisustvom – odgovornošću, jer mi smo vlasnici ‘kuće’.


Kako to izgleda u praksi?
Postoje programi od kojih na neki način stalno ‘bježimo’, jer su nam odvratni, strašni, jezivi… nepodnošljivi. U njih treba ući s Ja jesam. To znači prihvatiti odgovornost. U praksi bi to značilo ‘ući’ u npr. ‘bolnu prostoriju’ i reći: ‘Ja jesam bol’. Onog trenutka kad se stopimo sa svojom Boli ona prestaje biti ono što je bila trenutak prije: Bol. To se zove unošenja Svijetla u Mrak.
Kad kažem ‘Ja jesam tuga’, onda se ne rastužim naglo već upravo suprotno: tuga više nije tuga već oslobođena energija.
Zamislite da imate uljeza u kući i strah vas je iz više razloga, uljez je nepoznat i ne znate što možete očekivati od njega… zamislite da kažete: ‘Ja jesam uljez.’ Tom izjavom bez obzira na budući tijek događaja (sa uljezom) unijeli ste Svjetlo u Mrak.
Sad vi i uljez više niste odvojeni. On je dio vas, kao uostalom i sve ostalo u vašem životu. Kad kažem ‘Ja jesam uljez’ ja prihvaćam 100% odgovornost i za sebe i za uljeza. Samim tim činom oslobodi se ogromna količina energije i mnoge blokade automatski nestaju (osjetit ćete to kroz vlastito tijelo). 


Sad kad ste preuzeli 100% odgovornost: sad Hvala i Volim te, Ljubav i Zahvalnost dolaze kao melem na ranu. Njima se uspostavlja ravnoteža, balansiraju se svi dijelovi zajedno sa Cjelinom, i u konačnici uviđamo da nije bilo nikakvih utvara, programa, uljeza i sl. – sve su to bili neintegrirani dijelovi našeg Ja jesam – Jedne i Jedine Cjeline. 

– Dani Ella

……………………………………

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s