Nedjeljiva cjelina

sJe li moguće zamisliti ne postojanje? Ono, zamisliš kako ne postojiš, nema te? Nije moguće, zar ne? Jer onaj koji zamišlja je neporeciv, činjenica svijesti. Jednako tako neporeciva je i Ljubav!

Voljeti sebe znači imati svjesnost o Sebi. To znači biti svjestan Sebe kao svjetionika – jedinog izvora svjetla u okolnom mraku programa i iluzornih ideja o svijetu. I premda se uistinu ne može učiti kako voljeti sebe, jer je to već jedna od stvarnosti, ono što možemo i trebamo jest raditi na čišćenju svega onog što nije Ljubav prema sebi.

A što to nije Ljubav? Sve ono što nas odvaja od cjelovitosti, parcijalizira našu prisebnost i žudnju za voljenjem. Ako kažemo da smo dva, tijelo i um, to nije Ljubav, to trebamo čistiti. Čišćenje je povratak u Jedinstvo. To Jedinstvo je beskrajno, poput vode u posudi! Ako dodamo još vode, ona će uvijek biti jedinstvena, cjelovita, nikada neće biti dvije vode unutra! Ako je ulijemo u jezero ili more, opet je cjelina, sve veća i veća!

To je Ljubav. Voljeti sebe znači biti vodom što se gomila u posudi Božanskog tijela i graditi svjesnost da je sve to nedjeljiva cjelina.

Jedan jedini. Zapravo… Volim te!

– Neno Lubich

———————————————————————————————-

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s