Neko drugo NE

n

Prestanimo stezati omču programa i paradigmi oko iskustva života! Nemojmo olako odmahivati rukom, odgurivati svoju moć da vidimo svijet čulima svoje Duše i tako lopatom trpati spoznajne čarolije u koš svakodnevnog status quo-a. Nema pravog razloga da se bilo što odbaci kao “ništa to, učinilo mi se, to je nemoguće, nemam ja to u sebi, nisam ja to!” Svako iskustvo izvan tračnica socijalizirane svijesti je primarna pumpa kojom Više Sebstvo dovlači prvu vodu, što će, ako ju prihvatimo, navući na sebe slapove spoznajnog iskustva, predanosti i povjerenja.
Odustanimo od pogleda odakle je što došlo, jeli od Boga ili vraga! Radije odskočimo s te daske u vis, predajmo se tišini proširene svijesti što nas stalno vabi.
Ne pripisujmo ničemu svoju veličinu, svoju Ljubav – to je neizbježna činjenica postojanja, stvarni Početak!

Prestanimo tragati za dokazima nad misterijama što nam kucaju na vrata svijesti, stavljati ih na vagu sna ili jave! Prigrlimo ih, odmah tu na pragu prihvaćanja i pustimo u naš život s osmjehom bebe što je upravo ugledalo osmijeh svoje majke. Sama prisutnost životu, činjenica da smo sada i ovdje, jedini je dokaz koji nam treba i koji je odavno obranjen ispitom u činu rođenja. Dalje slijedi putovanje u Neznano u koje smo krenuli nebrojeno puta.
Ne stavljajmo Ljubav u nikakve kalupe, forme, oblike koje treba prvo prepoznati da bismo bili ista ta Ljubav! Jedina istinska Ljubav je upravo ovo bezlično more svijesti što obale Duše oplakuje i k sebi zove. Nema načina da to ikada u potpunosti shvatimo i razumijemo odavde! Jedino što možemo je predati se tom valu i ploviti njime znatiželjom lovca za sviješću. Jer, kako lovac lovi? On prati plijen, ide za njim, vreba ga! Pa pratimo onda Ljubav u Sebi, vrebajmo je, idimo za njom! Svako mistično iskustvo, svaki neobični događaj, maleno čudo je trag što nam ga Ljubav ostavlja da ga pratimo. Ima tu, kažu, puno lovaca i divljači, ali shvatimo da je ipak Ljubav jedini pravi Lovac, a mi lovina.
Ljubav nas zadirkuje, provocira, igra se s nama, iritira nas poklonima pažnje. Sve što je izvan kutije je poklon Ljubavi. Odmah to prigrlimo kao trag za dalje, kao primarnu pumpu na Izvoru kojom ispumpavamo veliku količinu života. Bez tog prvog koraka ne možemo ništa, iako je u bunaru more svijesti! Moramo je pumpati svojim zagrljajem, prihvaćanjem, otvorenošću i predanošću.
Besprijekorna odlučnost da živimo Ljubav nema alternative. Zapravo, kutija joj je jedina alternativa.

Ali to je neko drugo NE.

– Neno Lubich

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s