Što Ho’oponopono nije

sKad sam se tek upoznavala sa HO tehnikom bila sam na sto muka jer sam pokušavala shvatiti kako tehnika funkcionira, imala sam puno pitanja, a materijale sam čitala kao recepte za kolač pokušavajući shvatiti koje sastojke trebam i u kojem omjeru. Sada znam da je to bio glas mog uma koji je tražio zanimaciju. Jer um je uvijek željan pitanja i odgovora, mora biti u pokretu i naporno raditi, on je zapravo najdosadniji trgovac na svijetu koji nam stalno nešto prodaje u sjajnim celofanima i pod nevjerojatnim popustima. Ali tajna je u tome da nam ama baš ništa od toga što on nudi ne treba. Kad to shvatimo, već smo na pola puta razumijevanja tehnike.

Ako u nekom trenutku ili situaciji osjetimo da nismo u miru, samo kažemo “Hvala, ali ne hvala” svemu što nas ometa (ne moramo niti znati što je to) pa hopsamo i hopsamo i hopsamo… i tada počinjemo osjećati povjerenje, puštamo konce iz svojih ruku, vjerujemo do kraja pa što bude… i s vremenom se kroz hopsanje prepuštamo beskrajnoj ljepoti toga što Jesmo.

Kad se nađem u situaciji da me netko pita što je Hooponopono, moj najdraži odgovor je da je to tehnika koja je toliko jednostavna da je umu teško za prihvatiti, a najteže u toj tehnici je izgovoriti njeno ime – i više ne kažem ni riječi

I ako nam se čini da je Hooponopono teško shvatiti onda se trebamo podsjetiti da joj je tu etiketu nalijepio um. Jer Hooponopono NIJE tableta koju pijemo tri put dnevno i nakon tjedan dana će nestati bol. Hooponopono NIJE tečaj svakog utorka na istoj adresi nakon čega dobivamo diplomu. Hvala i Volim te NISU pjesmica koju recitiramo da bismo dobili peticu.

Hooponopono je tehnika čije prakticiranje postaje prirodno poput disanja, oduzima nam sve znano da bismo otkrili Sve, briše poznate note da možemo u ritmu Hvala i Volim te zaplesali ples beskonačnog mira… nema tu mjesta analizama ni očekivanjima ni receptima. Uz Hooponopono, za kolač s početka ove priče više ne pitamo jel tako trebao ispasti već samo slasno zagriznemo u njega i uživamo u najljepšim okusima koje ne možemo ni opisati.

Hooponopono je tehnika koja je sama po sebi odgovor na sva pitanja. Na nama je samo da hopsamo, a svi odgovori i darovi koje iz toga primimo su bonus i vrijedniji su od bilo čega što smo uopće mogli zamisliti.

– Nikolina Tomašković

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s