KAD HOPSANJE NE FUNKCIONIRA

images

Kad nahrle problemi skloni smo zaključiti da hopsanje ne funkcionira ili možda nešto radimo pogrešno, u dilemi smo da li da se branimo ili napadnemo najjače što možemo(?)

Kad zaprijeti oluja programa prvo što napravimo je da prestanemo disati. Ukočimo se kao da nas je dotakla Snježna kraljica. U tom trenutku važno je razbiti iluziju programa. Kao kad nam je mama morala upaliti svjetlo da nas uvjeri da čudovišta stvarno nema u sobi. Sad smo odrasli pa to možemo sami Stani i upali svjetlo… i diši… i samo promatraj što se događa, bez osuđivanja i bez uključivanja.

Ovdje sam i sada. Što god da je to što se ponavlja, to je u MENI i JA preuzimam odgovornost. Svaki pokušaj borbe s problemom je dolijevanje ulja na vatru. Ako sada ne preuzmem odgovornost program će se ponavljati kroz različite varijacije i situacije. Zato kažem Hvala problemu i situaciji kroz koju mi se ukazao.

Razmišljanje o problemima je kao davanje alkohola pijanici – samo još ovaj put i bit će sve ok? Hm ne baš… Čak pomislimo da smo dovoljno jaki da se borimo s programom, pokazat ću ja njemu, jaka sam… ali čija je to igra? To je igra uma. Ne treba mi to. Ne zanima me to, zanima me samo igra Ljubavi, s jednim jedinim pravilom – Volim – s tim uvijek pobjeđujem.

Sa svakim Hvala i Volim te bacamo programe u rijeku Ljubavi, gdje se svim snagama bore za opstanak na površini. A toliko godina smo ih uzgajali, a sad ih tako olako bacamo? Da, jer nam ne trebaju. I ne pitam od kuda taj program, zašto, tko je kriv – to su ruke koje mi um pruža iz rijeke Ljubavi i ako ih samo malo dotaknem eto njega ponovo na kopnu, još jači nego je bio. Mogu mu samo dobaciti Hvala i Volim te, baš svaki put, jer to je jedini pojas za spašavanje.

Jer Ja sam Ja. Kanal Beskonačnosti. Svi programi koje sam nagomilala kroz generacije i iskustva udaljavaju me od mog Ja. I koliko god um bio uporan u stvaranju svoje iluzije, programi su oni koji ne mogu funkcionirati u Ljubavi. A kako mogu i pomisliti da hopsanje ne funkcionira kad ja već jesam Hvala Volim te svim svojim bićem.

– Nikolina Tomašković

Jedan odgovor

  1. Ja hopsam vec vise od godinu dana a nista se specijalno desilo,osim nekih sitnica. I dalje je ludilo u mom zivoyu i sto je najgore ni za seminar ne mogu da priustim a ne znam zasto imam osecaj da bi mi seminar pomogao. Ali hopsam i dalje,ne moze da skodi.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s