Naše tijelo

s

Razmislimo malo o našem tijelu. Koja je funkcija tijela? Zar ono ne služi svrsi izražavanja našeg Bića? Tijelom iskazujemo naše Sebstvo, ono nevidljivo, ogromno, beskrajno. Tijelo je zapravo senzor našeg ukupnog stanja, kako svjesnog, tako i nesvjesnog, ono je zadnja linija “fronte”. Njime stvaramo, gradimo, putujemo, ali i rušimo i razaramo!
Razumijemo li mi uopće što je tijelo? Što nam ono govori kada smo bolesni? Kada smo u patnji? Sretni ili zaljubljeni?
Ustvari, sve je jasno kao dan, ne treba čitati religijske spise . Ono što tijelo treba izražavati, onoga kojeg treba izražavati si -Ti!
Tijelo će nam jasno kazati volimo li mi sebe. Ono će se zahvaliti za našu Ljubav lijepim osjećajem opuštenosti, blaženstva i neke ukupne sreće. Jednako tako gorljivo će nam ukazati u kojoj mjeri programi upravljaju nad nama, kakve odluke donosimo, gdje nam je pažnja! Bez ikakva ustezanja ukazivati će na svoju zapuštenost negodovanjem, stresom, bolestima i patnjom.

Dakle, ocrtavamo li našim tijelom materiju prema kreaciji Duše ili zamislima uma? Da li nam je tijelo poluvodič, vodič ili supervodič Ljubavi prema Sebi?

Zamislimo da je ono mehanički stroj sa vozačem – nama – i energija koja ga pokreće dolazi isključivo iz vozača. Vozač je, opet, spojen na Izvor koji ga napaja u neograničenim količinama. Promotrimo sada malo, kolika je propusnost te energije sa Izvora u vozaču? Što mislite da li mi posjedujemo svu tu golemu moć ili je zapravo samo propuštamo kroz sebe? Ljubav dakle ne pripada nama, ona je Bivanje, stalnost koja je oduvijek bila i biti će. Ako Ljubav protiče kroz nas, onda će se ona izražavati u svojoj punini, bez zadrške na svako vozilo kojeg napajamo njome, direktno ili indirektno. Prvenstveno je to naše tijelo, pa tijela drugih ljudi i bića u našoj neposrednoj blizini, kao i stvari oko nas, cijele Zemlje. Planet nam sasvim precizno kazuje koliko Ljubavi propuštamo kroz Sebe, sve nam na to ukazuje, počevši od našeg tijela!
Voljeti sebe ne može biti samovažnost, ne može biti egomanija! Jer je dovoljno pogledati u kakvom stanju nam je tijelo, kakvi su nam odnosi sa drugim ljudima, respektiramo li svijet oko nas ili se svađamo s njim. Nema dakle laži: ogledala su svugdje, sve odjekuje dolinom naše svijesti kroz prostor i vrijeme koje nazivamo životom.

Čistiti svoj život znači raditi na propusnosti Ljubavi kroz sebe. To znači Biti supervodičem, napajati Ljubavlju sve što se napajati dade. To je Ljubav koju ne posjedujemo, a nismo joj ni vlasnici! Nema gubitka, uvijek je to samo davanje, pretakanje Ljubavne vode iz mora u rijeke koje opet utječu u mora. Ako osjećamo gubitak, onda trebamo čistiti. Jer smo grčevito ručicama stisli ono malo ljubavi što osjetismo, prigrlili u strahu od gubitka i ne damo to blago nikome. E, to je onda samovažnost i egomanija, jer grlimo interpretaciju Ljubavi, program o njoj koji kaže: ti si vlasnik.

Kada kažem “Volim te”, onda pretačem iz Sebe u mene. Tada se mogu spojiti sa Tobom u Njih. A zapravo, sve je to ilustracije radi, jer je to jedna te ista voda.
Neka teče divota onda 🙂

– Neno Lubich

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s