Život temeljen na programima

prozor

O čemu ćemo danas?
O Programima. Jer ako nam je zbilja jasno što Programi jesu napravit ćemo apsolutno sve da ISPRAVIMO POGREŠKU.

Što je i kad pošlo po zlu? To zbilja ne znam, ali recimo da sam svjesna što Programi jesu.

Hajdemo od početka iz Nule. U Nuli je sve savršeno. Nula je polje čiste svijesti. Nula je polje svih mogućnosti, Nula je jedina koja ima savršeno rješenje za sve. Jednom riječju – ako djelujemo iz Nule – djelujemo najsavršenije moguće – što god to značilo. Djelovanje iz Nule u HO zovemo Inspiracija, a to nije ništa drugo nego Čista svijest. Čista svijest je stanje – temeljno stanje onoga što Jest. To znači da prije negoli smo ‘postali’ bilo što drugo, prvo smo bili Čista svijest. Čista svijest smo ustvari i ostali cijelo vrijeme, samo što eto nismo toga baš svi uvijek svjesni.

Kako to objasniti? Pa recimo evo ovako – dok npr. pišem ovaj tekst ja uopće nisam svjesna svoje noge ispod stola niti kose na glavi. I noga i kosa su cijelo vrijeme tu i dio su mene. Nisam ih svjesna jer mi je fokus na drugom mjestu – recimo na rukama koje tipkaju tekst.
Dakle, jasno je da nismo svjesni nekih očiglednih dijelova sebstva iako oni zbilja postoje. E, pa tako nismo niti svjesni Nule, a ona je cijelo vrijeme tu.
Nismo je svjesni jer nam je pažnja negdje drugdje, uglavnom na Programima.
Kako nastaju Programi? Programi su ‘iskrivljena manifestacija Nule’. Šta to sad opet znači? To znači da sve što izađe iz Nule jest savršeno, ali može biti krivo tumačeno na razini naše svjesnosti. To je ono o čemu govori Len kad daje primjer prljavog stakla. Slika ili prizor koju gledamo kroz prljavo staklo izgleda prljavo. Nije problem u prizoru ili slici već u mediju kroz koji promatramo promatrano. Kad misao prirodno otplovi iz Nule prema površini Svjesnosti (to je stanje u kojemu mi doživljavamo svjesno stanje naše zbilje i na osnovu nje tumačimo sebe i svijet oko sebe ) ona na samu površinu naše svjesnosti dolazi izmijenjena i to je Program. Program je Greška. Ako je nešto Greška onda je to problem. A ako mi smatramo i živimo na način da grešku doživljavamo kao istinu – onda je to veliki problem.
Ne samo da imamo na taj način problema, već ti problemi će se samo množiti i množiti, te će biti sve teže i teže živjeti i normalno funkcionirati.

Vremena je u stvari vrlo malo. U trenutku kad postanete svjesni da je uz Programe sve lažno, jasno vam je da i za samo to osvješćivanje bilo potrebno puno vremena te da naprosto više ne smijete izgubiti niti trena na život temeljen na Greškama.
Kako će se Greške ispraviti? HO je jedan on načina kako ispraviti grešku. Nije jedini. Moguće je da vas baš HO dovede kroz Inspiraciju do nekih prosvijetljujućih saznanja. Po meni je najbitnije da, kao prvo, postanemo Promatrači sebe, jer upravo nas ta radnja lišava automatizma. Programi su vezani baš za nas same, utoliko je bitno da smo svjesni da sav posao ispravljanja pogreške isključivo kreće upravo od nas, a sve ostalo će biti samo prirodna posljedica tog svjesnog čina.

– Dani Ella

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s