REINSTALIRAJMO SVOJE WINDOWSE

windowsi

Čitajući tekst „Život temeljen na programima“ od Dani Ella, pao mi je na pamet ovaj moj kompjuter. Prije nekog vremena sam reinstalirala Windowse i sistem je radio savršeno, bez opterećenja, virusa, teških programa.
No, već nakon nekog vremena, surfajući, instalirajući nove programe, skidajući kojekakve gluposti, sistem se polako počeo zamarati, mijenjati, usporavati, izbacivati upozorenje o virusima, umarati opterećem svim i svačim…radi, ali radi sporije, lošije, ne radi punim kapacitetom.
I šta sada? Rješenje je vrlo jednostavno, svima znano i jedino moguće. Idem ga nanovo vratiti na početno stanje, na nulto stanje, na stanje kakvo je bilo na POČETKU na NULU. idem brisati sve i krenuti iz početka.

Zašto bi mi bili manje komplicirani nego jedan običan kompjuter i njegov Windows?

Naprotiv, mi smo mnogo kompleksniji i tokom našeg života nakupimo masu nepotrebnih znanja, iskustava koji nisu i ne trebaju više biti primjenjljivi na trenutno stanje i situaciju… Sve te stvari borave u nama, našoj svijesti, podsvijesti, našem umu. Bole, tište, guše… Malo po malo nas mijenjaju i uništavaju svaku iskrenu misao.
Rješenje nam je svima znano. ZABORAVI, BRIŠI, ČISTI!
Pomislite samo kako bi bilo prelijepo probuditi se ujutro čistog uma, neokaljanog iskustva, neopterećeni nekim znanjima i strahovima, predrasudama… Samo zamislite kako bismo funkcionirali?

—————————-

Budim se, pogledam kroz prozor i vidim divno plavičasto nebo prošarano bijelim oblačićima. Uživam u pogledu ne opterećujući se mišlju da će možda oblaci navući kišu. Jer bože moj, taj jučerašnji oblak je bio jučerašnji i ne znači da će se sve opet ponoviti.

Hvala, hvala, hvala, volim te živote.
U meni više ne postoji strah ili strijepnja od nečega ranije doživljenog. Moj Windows radi savršeno, nanovo instaliran, bez i jedne jedine mrlje starih programa i otrovnih virusa. Počinjem dan bezbrižno. Pijem svoju prvu jutarnju kaficu i uživam u okusu tog čudesnog napitka. Moje misli su sada i ovdje, nema one navale misli, nema konfuzije u glavi da li je nešto ispravno ili ne. Ne opterećujem se jučerašnjim danom i neprilikama koje sam imala, jer bože moj, to je bilo jučer.
Danas je novi dan, a ja resetirana na nulu.

Hvala, hvala, hvala, volim te živote, izgovaram kao mantru koja odagnava i najmanju mogućnost loših misli. Osmijeh mi ne silazi s lica, a srce ispunjeno nekom čudnom toplinom i ljubavlju. Ne želim da to stanje prestane. Zašto bi prestalo? Nemam više strahova, koji bi trovali moj sistem, moj novi život.

Hvala, hvala, hvala, volim te živote. Osjećam se kao da sam nanovo rođena. Pogled mi je bistar i jasan. Želim samo da se igram sa životom i ništa više. Dijete iz mene progovara: „ Hvala ti što si se vratila, nedostajala si mi!“, a ja počinjem bivati svjesna tog djeteta i njegove sreće, koja se tako zarazno širi na mene.

I dalje mi osmijeh ne silazi s lica. Sreća, kao veliki plimni val, se širi mojim bićem, ulazi u svaku moju poru. Osjećam se tako čisto, kao da u meni nikada nije bilo niti jedne tuge, bola ili straha.

Hvala, hvala, hvala, volim te živote.
Sve oko mene i u meni je poprimilo novu dimenziju, dimenziju djetinjeg čistog i netaknutog uma.
Boje su intenzivne, mirisi omamljujući, a zvukovi kao pijev slavuja…
Prekrasan bijeli leptir mi dolijeće na dlan, a ja ne razmišljam više kako i zašto se on odjednom stvorio tu, jer ljudi moji, pa leptir, kamen ili prica i trebaju da budu samo leptir, kamen ili ptica, a ne neki tihi požar u oku neba, jer obmana je predugo bila sve ono što obmana nije.

—————————-

Rješenje nam je svima dobro znano.
ZABORAVI, BRIŠI, ČISTI!!!
REINSTALIRAJMO NAŠE WINDOWSE. Pobrinimo se za svoj sistem bar istom onom brižnošću i pažnjom kako se brinemo za ovo čudo tehnike. Nemojmo zaboraviti da smo i mi sami mnogo veće čudo nečega još većeg i moćnijeg.

Hvala, hvala, hvala, volim te živote.
Eto, odoh sada da se poklonim svemu što unutar mene, duboko u mojoj duši živi.
Odlazim, jer napokon znam da ima gdje da se ode, kada se želi poć’ čist, bez prošlosti, bez snova i sjećanja. Predugo sam bila u tom začaranom krugu sna i jave.
Hvala, hvala, hvala, volim te živote.

– Neda Bobinac

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s