Tlo pod nogama

tlo

Nemamo mi tlo pod nogama, nikada ga nismo ni imali. Pazi, kada se ono izgubi, kada nestane i mi iskliznemo – to je to, počinje buđenje!

To je uvjerenje, program, koje je tvrdilo da mi nešto držimo, neke konce, neku strukturu života koja nas određuje, kazuje što smo ostvarili u životu, mjerilo uspjeha. Zato je tobožnji pad tako grub, jer odoše konci. Ne možeš padati i držati sve to. Kamo sreće da sam izgubio tlo prije nego što jesam. Ali eto, sve u svoje vrijeme.

Dakle, gubljenje tla, to je blagoslov. Iz toga ustaješ širom otvorenih očiju, otvorena srca i pluća punih svježeg zraka. Sve je tada moguće! Ispustiti konope za koje se držimo je jako teško i ne činimo to dobrovoljno. Stoga, kada se to dogodi, onda zahvaljuj kao nikad u životu! Jer imaš jedinstvenu priliku kroz zahvalnost čuti Sebe po prvi put. Samo hrabro, sve je baš kako treba biti!

Uostalom, nema nam druge, tlo nismo imali, imamo samo Zemljicu, a nju Volimo. Pa što nam drugo treba, što? 

– Neno Lubich

Jedan odgovor

  1. Eh, kamo sreće da sam i ja izgubila tlo mnogo ranije! Što je čovek stariji, veze i uverenja su jač, žilavijii i teže se otpuštaju, a takođe su veći i strahovi koji se tom prilikom javljaju. Sve to skupa je jedno bolno čupanje i kidanje unutar tela i duše, s vremena na vreme, nailazi kao plimni talas, nenajavljeno i silovito i preplavi me tako da počinjem da se davim i mislim da neću preživeti. Tada se trudim da se setim i da nađem snage za “hvala” i “volim te” i polako počinjem da izranjam, polako se talas povlači, ali mi treba još dosta vremena da mi se unutra sve slegne i da sagledam gde sam. Ali i pored svega toga, nemam nameru da odustanem. Jer šta drugo činiti sa sobom i svojim životom? Lepo je rekao Dr Ihaleakala Hew Len – svrha našeg života je čistiti i čistiti i čistiti i ……….

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s