Alergija od sunca

ljeto

Već 15 godina imam alergiju od sunca i to takvu da od proleća kada krene sunce i još se ne nose kratki rukavi meni sitni plihčići po prstima. More je bilo više mora… Stalno sam bila ljuta i besna, jedva dočekam odmor, tih čarobnih desetak dana kada sam opuštena a ja se krijem od sunca. Kod te alergije zaštitni faktori ne pomažu, jednostavno čitavo telo bude prekriveno nekim čudnim neravnim slojem kože koji boli, svrbi i peče istovremeno.

Nisam ni obraćala pažnju da nema ničega po rukama ove godine, ali pošto sam bila u bolnici i na oporavku kući u krevetu neko duže vreme nisam se ni izlagala suncu i naravno nisam ni razmišljala o alergiji. Danas pre podne ja rekila da se osunčam malo na terasi i zaspala. Budim se znojava i slepljena sa peškirom. Pogledam na sat ja se čvarila 40 minuta. Odem da se tuširam i tek kada sam posle sat vremena pokazivala mojim ukućanima boju, shvatim NEMA ALERGIJE. Ljudi, nema je uopšte!!!

Ja sam inače tip osobe kojoj samo leto prija jer sam strahovito zimljiva, a uvek sam bila sprečena da potpuno uživam u suncu i letu. Sada sam se pomirila i sa Suncem. Volim te,volim te, volim te…

– Sanja Ćirković

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s