Novi život

novi život

Zovem se Nikola. Imam 22 godine. Živim u predgrađu Beograda. Još kao jako mali sam prisustvao porodičnim svađama. Svako sećanje na oca i majku zajedno, sve dok se nisu razveli, bilo je u svađama. Po nekada nisam mogao da zaspim od svađa. Iako sam imao vrlo dobar uspeh u školi, nikada nisam osećao da su ponosni na mene.

Nisam imao utisak da sam dovoljan da budu ponosni. Često sam pravio probleme u školi i skoro svaku svaku školsku sam obeležio sa jednim dobrim roditeljskim batinama. Polaskom u srednju školu, počelo je da se javlja moje agresivno ponašanje. I nekoliko navrata sam umalo došao u fizički konflikt sa ocem,pokušavajući da odbranim majku. U drugoj godini moji roditelji su se razveli.

Počeo sam da pijem, pušim marihuanu i upadam u fizičke konflikte. Preselio sam se majkom i sestrom kod njenih roditelja, moje babe i dede.  Živeli smo u jako maloj kući. U trećoj godini srednje škole sam bio priveden u policiju zbog posedovanja marihuane. Deda je bio jako bolestan. Imao je metastazirali rak. Gubio je pamćenje i često je bio jako agresivan. Nasrtao je na majku u nekoliko navrata. Srećom, bio sam tu uspeo da ga sprečim. Često je govorio kako će moja majka propasti zbog mene, kako ću je uništiti. U toku dana nisam mogao da učim, jer su svađe sa dedom bile nepodnošljive. Učio sam uveče. Nakon četvrte godine srednje škole sam se vratio kod oca. Iako sam živeo sam njim, bio sam rastrzan između njega i majke.Svaki odlazak kod majke, bio je jako težak i propraćen svađama, prepirkama i raspravama. Imao sam jako loše društvo. Uglavnom jako problematični momci. Momci koji su se često opijali, pravili probleme, neki su bili po zatvorima…

Zaposlivši se u jednoj firmi, imao sam priliku da vidim šta znači rad, disciplina i odgovornost. Na poslu sam bio okružem dobrim radnicima, majstorima i dobrim ljudima. Bes koji je bio prisutan veći deo mog života, postao je moje gorivo. Ono što me je teralo da idem dalje. Bio sam izgubljen nisam znao gde pripadam. Da li sam pripadao nasilničkom društvu, ili društvu prijatnih ljudi..

Nisam znao šta želim, ali sam znao da želim promene. U nadi da će mi pomoći prijateljica mi je dala neke Ho oponopono tekstove. Isprva sam odbijao da prihvatim pomoć, mislio sam da sve može da se reši nasiljem. Do momenta dok nisam sam počeo da tražim tekstove. Želeo sam da saznam više. Jednom prilikom sam se zatekao kod majke dok je moj prijatelj Dejan bio tu. U nekoliko navrata je pomenuo “podsvest”. Ni ne sluteći da se bavi ho oponoponom, prekinuo sam sam ga u priči sa majkom i razgovor smo nastavili samo Dejan i ja. 🙂

Dao mi je alat za čišćenje -Volim te i Hvala ti. Znao sam da sam do tada pravio samo greške. Želeo sam promene i želeo sam da pružim šansu nečem lepšem. Nečemu boljem. Pružio sam šansu ho oponoponu, jer sve što sam do tada pokušavao nije vodilo rešenju. Vođen poverenjem i verom u bolje, potražio sam bolji život. Rekavši to mojoj majci i ocu, da sam neko vreme odlučio provesti u krevetu ponavljajući -Volim te i Hvala ti, naišao sam na negodovanje, nerazumevanje. Strahovali su da sam u sekti. To me nije sprečilo da nastavim sa čišćenjem.

Javljaju mi se razne neprijatne slike iz prošlosti, i bolna iskustva koje zovemo “programi “. Sećanja koja me vraćaju nazad i odvlače od -Volim te i Hvala ti.

Tada kao ni sada ne odustajem. Za jako kratko vreme se moje društvo promenilo. Nekih ljudi koji su bili tu, sada su otišli. Želim im svu ljubav i sreću. Bes nestaje. Ne pijem. Ne pušim marihuanu. Treniram. Nemam konflikte fizičke, verbalne. Imam savršeno razumevanje sa roditeljima. Rešenje svih problema bilo je u meni.

Ako su mi loše misli prouzrokovale sve ove probleme, dokle me mogu dovesti -Volim te i Hvala ti?

Nikola

4 responses

  1. Čestitam, Nikola, od srca, što si odlučio uzeti svoj život u svoje ruke. Ako nećeš poduzet akciju, tvoj život će bit samo reakcija na druge ljude, događaje, prilike. Svaka ti čast. Želim ti svu sreću!

  2. Svaka ti cast Nikola tako je lepo cuti da jedna mlada lepa osoba uzme zivot svoj u svoje ruke i napravi ga kvalitetnijim.Neka te prati sva sreca ovoga sveta isve zelje da ti se ispune od srca ti zelim. Hvala hvala hvala,hvala sto si ovo podelio s nama.Pozdram Marija Nikolic

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s