Ho’oponopono i posao

posao

  Sjedim u svojoj kancelariji razgovaram na telefon sa poslovnim partnerom (hvala, hvala, hvala), vidim da ulazi gospodin i ljubazno pita koleginicuo proceduri prijema gostiju. Po stavu i ponašanju vidim da je došao da razgovara sa odgovornim licima firme (a to sam ja i moj muž, kako muža nema, treba da obavim ja razgovor)

Koleginica ga prima u svoju kancelariju dok ja ne završim telegonski razgovor.

 Spuštam slušalicu, uvodim gosta u svoju kancelariju, čovjek ima jak stisak ruke, rekoh sebi čvrst karakter!

„Izvolite“ rekoh ja njemu, a on izvadi značku finasijske policije, kontam ja šta je sad bilo, po kojem su sad projektu i poslu došli.  Da se razumijemo, mi poslujemo po zakonu, radnici su prijavljeni, plaćaju se porezi, sve dažbine, ali meni nikada  nije prijatan susret sa policijom, finansijskom osobito (hvala, hvala, hvala)

 Kaže meni gospodin inspektor da je doašao zbog tužbe koja je pokrenuta , ug majko moja!, počnem čistiti intezivno, mislim u sebi, „ Biće šta će biti, a ti moraš nastupiti pametno“ ,a on naglašava da se tužba ne odnosi na nas , ali da imamo nekih indirektnih veza sa tom kompanijom. ČISTIM JAKO, JAKO. BOLI ME ŽELUDAC .

Otvara predmet i priča o njemu, ja zbunjena , nešto mi se ne slaže. ČISTIM.

Čitam nazive firmi  ne vidim naše ime, vidim ime firme koja ima vrlo sličan naziv mojoj firmi, razlikujemo se u dva slova , ako ne čujete dobro, uvijek ćete napraviti grešku. ČISTIM.

Pokažem inspektoru da to nije naš naziv, da se mi drugačije zovemo, da ti prostori koje on spominje mi nemamo niti smo ih ikada imali, ČISTIM, on se buni i pokušava da nas ubjedi ( u međuvremenu su mi s epridružili koleginica i kolega) da je to ta firma. Naravno, ČISTIM masnje grozničava, ali ČISTIM.. Dajem nu moju vizit kartu, koju on zadržava uz taj predmet . ČISTIM.

Inspektor , uviđa grešku, izvinjava se, pozdravljamo se i ispraćamo ga. ČISTIM.

 Kada sam ispratila inspektora, odmah mi je pao na pamet HO, i osjećaj da ovo treba da napišem i da kažem da mi je HO pomogao. Osjećam da sam nešto očistila, nemam pojma šta, ali nije se ovo džaba desilo. Niti hladan tuš , niti radost kada smo uvidjeli da je došlo do njihove greške. NEŠTO SMO OČISTILI SVI .

Štamparske greške se dešavaju i to nije sporno, ali moj osjećaj zahvalnosti na tome što znam tehniku HO nije greška, nego pravi put.

-M.V.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s