Samo – OTPUSTI

universe-4573369_1920

Ako kažete da je puno veći problem od virusa ova histerija i podijelite fotku koja o tome govori, onda ste i vi dio histerije.

Dakle, kako radi podsvijest? Pa putem ponavljanja! Ako čujem riječ virus 823 puta, bez obzira na to je li u funkciji širenja straha ili šale, podsvijest sve to uredno sprema i poteže kad je frka. Jer, treba strah nečim hraniti.

Zašto ne ponavljamo toliko puta “Volim te”? Pa zato što vjerujemo da je taj “Volim te” kod žene, muškarca, djeteta, mame i tate. Ako njih trenutačno nema, onda ništa.

Gle, kako radi virus? Pa uzme vam energiju! Kad dobijete gripu vi ste energetski gotovo pa mrtvi. Tako funkcionira predatorska svijest: hrani se našom energijom.

Dakle, moramo štedjeti energiju. Moramo mijenjati svoje navike i rutine. Moramo se transformirati u nešto drugo. Ili je bolje reći, moramo se vratiti doma, na početak, kada smo bili bića od svijesti.

Priroda ima svoj specifičan jezik, a mi ga moramo naučiti tj. sjetiti ga se. Životinje ga poznaju, zato se razbježe kad je potres ili cunami. Ali, gdje je ta priroda? Je li ona samo u šumi, na planini, u pustinji ili na moru? Pa mi smo priroda! Koliko god joj bježali ne možemo od nje pobjeći.

Volim te.

  • Nenad Ljubić

4 responses

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s