Prije i poslije Ho’oponopona

writing+poetryOvih dana ulovim se u nekakvom uspoređivanju… kako je bilo „prije“, a kako je „sad“.

Misli, opet misli, brbljanje uma… upecam se u tren! Ima nešto i u tome što sam po horoskopu blizanac, kažu .

Svaka misao-brbljavica ima za reći nešto svoje. I ne preostaje mi nego da svaku pojedinačno primijetim, potapšam i ispratim, pa malo pometem, i zaključim:

Da, bilo je Ho’oponopono trenutaka i prije Ho’oponopona. Kad se stvari samo dogode. Kad mi osmijeh zrači tako da ga svi primjećuju. Kad radim ono što mi je „posao“ i uživam u tome – a oko mene svi sretni i veseli. Bilo je Ho’oponopono inspiracije, čudesne pokretačice, kad riječi dolaze same, kad olovka nije dovoljno brza da primi sve darove riječi, kad je čak i tipkovnica prespora! Kad nisam umorna, bez obzira koliko je sati (na satu) i koliko sam već sati na nogama. Kad dan ne prolazi prebrzo – kad ima upravo dovoljno vremena da učinim što želim. Kad se ne pitam ispunjavam li svoju svrhu, koji je „pravi“ put… kad krivog puta nema! Kad znam da ne “moram” stalno raditi na sebi, truditi se, nastojati… da je dovoljno samo se voljeti… Hvala hvala hvala.

A bilo je i onih drugih trenutaka. Kad vrijeme protječe prebrzo. Ništa se ne stigne, nema se vremena! Kad odgađam, kad ne pišem, jer, kako ću pisati o nečemu što ni sama ne razumijem? Kako bih smjela išta reći, a sama još učim? Stres, žurba, gužva… ona famozna rečenica: „Ne mogu sad, čujemo se drugi tjedan“… Pa onda kritiziranje, analiziranje i prosuđivanje. “Znam” što je problem, “znam” kako ga riješiti… a zašto se onda ništa ne rješava? Hvala i ovakvim trenucima (njima još više puta hvala)!

Da, i prije Ho’oponopona bio je Ho’oponopono. A i danas dođu trenuci koji baš i nisu Ho’oponopono. I bit će ih.

U čemu je onda razlika?

U zahvalnosti i Ljubavi. U radosnom čuđenju. Sada.

– Larisa Malin Mravunac

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s