Učitelji sitni mučitelji

žena

 „Prijatelje biraš, familiju ne biraš“ tako je to i sa svojim bračnim saputnikom i uvijek dobijemo „prttljagu“ koja je često „ jako teška“. Vjerovatno imamo svi u familiji takve osobe, HO, kaže da su nam to „učitelji“.

I tako ja od jednog svog  „učitelja“ teškog, kao sami tuč, učim, skoro svaki dan  (hvala, hvala, hvala). Taj moj učitelj, počesto, bocne, ubode, gricka, grize i ujeda. Nedavno je „učitelj“ ujeo do bola. Hvala, hvala, hvala. Taj moj „učitelj“ je žestoki manipulator, predstavlja se kao jedna dobričina, žrtvica, svakog on sluša, svakom on pomaže, a u stvari i u biti je jedna vrlo opasna osoba. Zbog te osobe i nekih njenih saveznika,  nekada davno sam ja bila jako frustrirana (trebam li reći 3x HVALA 🙂 ), čak sam pila i antidepresive          (hvala, hvala, hvala).

Hvala Bogu,  od kad se okrenuh sebi i kada sam počela tražiti svoj put  antidepresive nisam uzela, dugi niz godina, a kako sam upoznala HO tehniku, nije mi ni padalo na pamet.

Vraćam se ja na ujed.

Potreslo me je i protreslo me je. Jako sam povrijeđena (hvala, hvala, hvala), iako HO  kaže da nema ništa vani, sve je u nama. Jeste sve je u nama, jer ja nisam pokazala osobi koliko boli, povukla sam se  prema njoj, ali ne prema drugima. Oplakala sam ja to, još uvijek  i treba da se ispraznim i isplačem, ali sada sa Hvala ti i Volim te. Čistila sam neprestano, zvao me je „ učitelj“  isti dan,nakon ujeda,  da mi kaže da im je bilo prekrasno taj dan kod nas u gostima, da smo se potrudili, da sam dočekali goste (suprug i ja smo pravili u ime „učiteljeva“ supružnika proslavu rođendana) vrhunski i da je sve bilo na nivou. „ Učitelj“ govori, a ja ČISTIM, ČISTIM, ČISTIM , ČISTIM I ČISTIM. Dugo nisma bila tako izbačena iz mog dobrog kolosjeka. Dugo.

Čistim, plačem, čistim, plačem, čistim , čistim. Suprug me propitkuje, interesuje se zašto sam povučena, govori mi da mi oči nisu vesele, pita  da li je on uzrok mog neraspoloženja. Odgovarm da nije, da ću biti bolje, ČISTIM.  Dok čistim, razmišljam,ako mu kažem otvoriću Pandorinu kutiju,  bolje da šutim „ Šutnja je zlato“ kažu drevni Kinezi, da li je? i sada se pitam, ….ali ČISTIM, ČISTIM , ČISTIM.  I nekako se prepustim, kažem sebi da će mi inspiracija donijeti rješenje i sa ovim „učiteljem“, najbolje za  mene. ČISTIM, ČISTIM, ČISTIM. I znam da je ČIŠĆENJE ZLATO.

 Uvreda stoji, osjećam da se odvajam od nje,  hvala 3x, još tu ima posla. Znam da će mi rješenje doći,  krasno. Znam da sam mnogo slobodnija nego prije, znam da mi je HO donio mnogo bolji pristup svemu u životu, jer bih prije za ovakve situacije, ja preuzela ulogu žrtve i ubijala sebe u pojam, a i druge i to moje najdraže.  Koliko god sam juče gorko plakala, to je mnogo manje nego prije. Ali sam isto tako shvatila da imam još puno, puno da radim  na sebi.  Hvala  3 x i hvala „ učitelju“, za kojeg sam shvatila da ga uskoro moram početi uveliko brisati iz svog života. I nema nikoga vani, ima samo ja i moje viđenje situacija.

 Hvala ti, volim te.

Alisa Salković

2 responses

  1. Tekst je odlčan, hvala, hvala, hvala! Tu je da bi nas podsetio na sve naše “učitelje”. Svi smo ih iskusili i još uvek ih imamo manje ili više, ali smo ih sada postali svesni, odnosno svesni programa u sebi koji iskaču na površinu da bismo ih otpustili, očistili, izbrisali jednom za uvek. Jedino za čim iskreno žalim je to što HOO nisam upoznala mnogo ranije, koliko bih time uštedela patnje i bola i sebi i drugima. Ali i to čistim, hvala, hvala, hvala!

  2. Moja Alisa, Svi imamo te ujede, i svaki boli, mnogo boli. Znam sta govoris. Samo jedno znaj svi s tobom cistimo. Hvala, hvala, hvala, volim te, volim te, volim te. Tvoja Eva

    Dana 29. 8. 2016. 13:28 osoba “Hooponopono Tehnika” napisala je:

    > Admin posted: ” „Prijatelje biraš, familiju ne biraš“ tako je to i sa > svojim bračnim saputnikom i uvijek dobijemo „prttljagu“ koja je često „ > jako teška“. Vjerovatno imamo svi u familiji takve osobe, HO, kaže da su > nam to „učitelji“. I tako ja od jednog svog „učitelj” >

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s