HOOPONOPONO – ODPUŠČANJE STRAHA

fNaša realnost vključuje vse naše programe, spomine, prepričanja, pričakovanja in občutke.Vse to se je razvijalo mnogo let. Bili smo slepi in gluhi, zelo veliko časa. Popolnoma smo drogirani, iščemo ljubezen, sprejemanje in spoštovanje na napačnih mestih in pri napačnih ljudeh. Iščemo uspeh, moč in materialne stvari, misleči da nas bo to osrečilo. Poskušamo spreminjat ljudi, ker menimo, da bomo srečni, če se oni spremenijo. Konstantno dajemo našo moč misleči, da je naša sreča odvisna od drugih ljudi in zunanjih situacij.

Zaustavite svet, želim izstopit!!!! Ali nimate kdaj potrebe, da zakričite? No, sedaj smo sredi pesmi in moramo plesat dokler se ne odvrti do konca. Lahko spremenimo ples in njegov konec, le če odpustimo vse. Moramo prenehat dopuščat naši napačni realnosti, da nas kontrolira. Vem, da je zastrašujoče odpustit vse, kar smo do sedaj imeli za resnično. Naš strah je neizbežen, ko odpustimo vse, kar nam je znano in se sočimo z nepoznanim.

Prekrasna stvar o procesu katerega učimo skozi Hooponopono je, da vse kar iščemo, vse po čem hrepeni naša duša,s e nahaja v tem neznanem. Normalno, občutili boste strah, ko pride do odpuščanja vam znane realnosti, ampak vseeno morate to storit. Vedite, če ste pripravljeni prosit za pomoč, pomoč bo tukaj za vas. Vse, kar morate storit je zaprosit, ker imate svobodno voljo. Vesolje ne more posredovat, če za to ne zaprosite. Ko prakticirate Hooponopono, v bistvu iščete pomoč. Prevzemate 100% odgovornost za svojo realnost in dopustite Bogu, da vas prime za roko, vodi in varuje. Niste sami. Vprašajte in dobili boste. Dovolite si opazovat ta strah, vedoč da to niste vi. Vi ste nad tem. Prakticirajte to in ves strah se bo stopil ter izginil.

Takoj, ko strah izgine, na njegovo mesto prihaja inspiracija in nas odpelje nazaj v raj, vsaj za sekundo!!! In ko se pojavi ponovni spomin, dvom ali strah, samo nadaljujte odpuščat, trenutek za trenutkom. Ko se pojavi strah, naredite mi veliko uslugo – DIHAJTE GLOBOKO. Prva stvar, katero naredimo, ko se pojavi strah je da prenehamo dihat, zato bo ta mali korak v veliko pomoč pri odpuščanju straha.

Razmislite o tem, imate možnost videti vesolje, takšnega kot ga vidi Bog, brez strahu.To je tako kot, da bi ga videli prvič, kot da ste novorojenček. To je vaša nova priložnost za nov začetek. Srečo, katero iščete se nahaja za vsakim HVALA in LJUBIM TE. Nadaljujte to govorit svojemu strahu, dvomom, prepričanjim in predsodkom prej, ko jih odpustite. Bodite hvaležni za strah, ker se pojavlja, da vam daje še eno priložnost, da odpustite. To je odličen alarm, ki vam pove, da je čas, da se prebudite, da naredite nekaj drugače ali morda da je čas, da delujete. Strah je nekaj, kar mi kreiramo v naših mislih in naše zaupanje v njega mu daje moč.

Takoj, ko sprejmemo to resnico, strah enostavno izgine.

Mabel Katz

Prevod: Magdalena Pulić  

Prevod v slovenščino: Simona Kolar

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s