SPREMEMBE IN HOOPONOPONO

fSpremembe so edina konstanta na tem svetu. Vse se zmeraj in neprekinjeno spreminja. Spreminjajo se naša telesa, razpoloženja in občutki. No, z obzirom, da zavestno vemo, da so spremembe del življenja se jim, mi nezavedno velikokrat upiramo. Ne dovolimo, da ljudje odidejo od nas, čeprav so že odšli, držimo se močno nekaterih starih prepričanj, programov, borimo se s situacijami, katere smatramo da so slabe za nas, čeprav pravzaprav nikoli ne vemo, kaj je tisto, kar je za nas dobro.

Dejstvo, da se nam dogaja, zmeraj to kar je najboljše za nas v tistem trenutku, pa čeprav to našemu umu izgleda nespremenljivo. Prav um je ta, ki situacije opisuje kot zaželjenje, a spet nekatere druge kot nezaželjene. V kolikor se uspemo distancirat od svojega uma, preidemo takoj v stanje prepuščanja življenju.

Ko uporabljamo hooponopono in izgovarjamo, HVALA TI in LJUBIM TE, lažje sprejemamo spremembe, ki nam jih prinaša življenje. Skozi osvobajanje od programov, postanemo odprti za vse priložnosti in vse redkeje jih ocenjujemo, kot dobre ali slabe. Enostavno jih sprejmemo. A v sprejemanju je velikanska moč, ker vse čemur se upiramo – ostane. Sprejemanje je osnovno za kakršnokoli spremembo. Seveda, zmeraj lahko spreminjamo samo sebe, ker vse je v nas. Pravtako, pa je vsaka situacija ponovna priložnost za čiščenje.

– Suzana Vemić

– Prevod: Simona Kolar

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s