Moje Hvala i Volim te

dfČesto sam pitao samoga sebe što to zapravo radim kad kažem „volim te“? Trebao sam shvatiti, proniknuti u srž, ugasiti tu unutrašnju žeđ. I jedno jutro je iz zida izbio izvor. I ja sam pio.

Govoreći „volim te“ ja svjesno prihvaćam situaciju takva kakva jest, bez borbe i osude. Čineći to istovremeno preventivno spriječavam onečišćenje, tj. implantiranje budućih programa koji se zavlače pod kožu sistemom sukobljavanja i ranjavanja. Blokiranje pokretanja mahanizma mišljenja, je još jedna od pozitivnih pratećih pojava.
„Volim te“ ima i svrhu da me „cijepi“ protiv eksplozija emocija, tih direktnih posljedica mišljenja= neprihvaćanja. „Volim te“ me uz to i pravilno pozicionira u odnosu na okolni svijet, dajući mi ulogu promatrača umjesto one od cinika. „Volim te“ me stalno uči visokoj kulturi percipiranja i to za sobom povlači nezamislive posljedice u vanjskom svijetu, usprkos tome što na prvi pogled sve zvuči tako banalno. „Volim te“ i „Hvala ti“ su vrlo lukavo osmišljenje alatke koje imaju svrhu: oslobođenje bez borbe. U tome je njihova moć zavaravanja protivnika i njegovog izgladnjivanja na duge staze. Kao put, obje nas te „priglupe“ alatke vode ka totalnoj percepciji svemira, onakvog kakav on uistinu jest.

„Volim te“ je jedno veliko DA koje obznanjujem svijetu i životu.

„Volim te“ je udisaj, koji može biti i plitak i površan ili dubok, polagan i svjestan. „Hvala“ je izdisaj.
Hopsanje nije ništa drugo do svjesno disanje, tj. svjesno i odgovorno komuniciranje sa okolinom.

Kao što je „volim te“ čin, namjera prihvaćanja, tako je „hvala ti“ čin otpuštanja, čišćenja. Hvala je najljepši i najelegantniji način da kažemo “Ne!”.

„Hvala“ i „Volim te“ (Ne i Da) čine savršeno uravnoteženu cjelinu, mašinu za čišćenje svega (starog) suvišnog i sprečavanje vezivanja za (novo) suvišno.

„Hvala“ je lijek opraštanja, dok je „Volim te“ preventiva odgovornosti.

Hopsanje je suksesivno isključivanje interpretacijskog sistema nastalog kao posljedica procesa socijalizacije.

Kao što je „Hvala“ jedan rekapitulacijski sistem za „neznalice“, tako je „Volim te“ recept, također za „neznalice“, kako da se pripravi unutrašnja tišina,.

Hvala,
Volim te

– Dado F.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s