Izbori

llEvo me u osnovnoj školi, sjedim na satu Prirode i društva i slušam profesora. Njegova predavanja su mi uvijek zanimljiva. Sad govori o kvaliteti pojedinih namirnica i ja ga slušam sa punom pažnjom, a imam 12 godina – kao da predosjećam da će mi ta njegova mala pričica koju upravo priča upotpuniti tekst koji sad pišem vama.

Ja inače nisam mogla prisustvovati tom predavanju, ako nisam imala 12 godina, pa sam zahvalna tom djelu svog iskustva – jastvu prerušenom u dvanaestogodišnjakinju.

Podbočena na klupu, slušam profesora koji kaže:” Znate, u nekim plemenima smrtna kazna je da se osuđenik smjesti u jednu izoliranu nastambu i onda ga se pita što želi jesti? Ono što odabere, to mu se donosi svaki dan za jelo do kraja života… E vidite, obično u takvim situacijama čovjek izabere ono što najviše voli jesti, pa se najčešće dešava da osuđenici jako brzo odu s ovog svijeta. Međutim, kad bi netko od osuđenika postupio mudro u izboru hrane, pitanje je bi li ovako koncipirana kazna bila uopće djelotvorna u njegovom slučaju. Npr. kad bi jedan od izbora bio kvalitetno mlijeko – teško da bi se osuđenik razbolio u skorije vrijeme, a kamoli umro.”
Dok moj profesor nabraja namirnice koje su toliko kvalitetne da sadrže gotovo sve potrebno da bi se sačuvalo zdravlje ja ću se malo vratiti na hooponopono.

Kad bi smo bili osuđeni da do kraja života konzumiramo samo jednu vrstu misli (kao jednu vrstu hrane ) onda najuspješnija i najdjelotvornija misao bi sigurno bila Hvala ili Volim te. Ne samo da od posljedica tih misli ne bismo bili kažnjeni, nego bismo se vjerojatno nekim čudom i oslobodili same kazne.

Srećom da nismo osuđeni na tako okrutnu kaznu, zar ne? Ili ustvari jesmo, a da toga niti nismo svjesni. Što ako samo sami sebe “lošim izborom” osudili i sada ustvari ono što predstavlja “kaznu” je ustvari oslobođenje od nje same 😉 ♥ ♥ ♥

– Dani Ella

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s