Korak prema Domu

 llSvrha života je istraživanje. Avantura. Učenje. Još jedan korak prema domu…

Kažu da ne postoji ništa što se ne može iscijeliti. (Međutim, kad bismo bili dovoljno mudri, smatrali bismo i smrt izliječenjem.)
Događa se, da su ljudi zdravi poput atlete, a ipak im srce stane. Ako duša nije spremna otići, tijelo će se izliječiti. „Moraš ozdraviti!“ – česta je poruka koja prati liječenje. Moje je mišljenje da se ne mora (uvijek se poštuje slobodna volja – mora, samo ukoliko to želimo).

Poklonimo si Ljubav. Duša će je ugradi tamo gdje je najbolje za nas. Postoje i duše koje ne žele biti izliječene. (O ovome sam razgovarala s jednim dragim frendom prije otprilike pola godine – njegovo iskustvo s bolesnom majkom ) .

Cjelokupni život je ogledalo koje nam u svakom pojedinom trenutku pokazuje tko smo, koliko smo blizu ili koliko daleko od Ljubavi, zrcali nam naše stanje i omogućuje nam dublje razumijevanje nas samih, naših postupaka, naših radnji.

Život je veličanstven! On omogućuje sva ta iskustva, i “pozitivna”
i “negativna”, postavlja ih pred nas, i onda se jednostavno povlači i tiho promatra, kakvu ćemo mi pouku izvući iz svega toga, i hoćemo li uopće.

Trenuci tišine su oni koji nam omogućuju istinske uvide. Jesmo li postali svjesni svojih postupaka, jesmo li sagledali bit te situacije koju nazivamo negativnom ili koju smo površinski doživjeli kao lošu i osudili?

Ako nismo, drugom prilikom (ili možda slijedeći život – tko prihvaća ovaj koncept) dolazi opet slična situacija i tako se ti obrasci ciklički ponavljaju sve dok ih ne razriješimo, dok ne shvatimo i usvojimo lekcije koje je Ljubav/Život pripremio za nas, odnosno, one koje smo mi sami odabrali razumjeti (dogovor prije rođenja) i shvatiti.
Ako smo shvatili i prepoznali tu određenu situaciju, spremni smo krenuti dalje (na novu razinu) i tako svakim novim iskustvom dodajemo još jedan komadić toj vječnoj i rastućoj slagalici našeg autoportreta.

– Gordana Balić

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s