ČUDEN OBČUTEK

llVam je znan ta občutek, ko vam primanjkuje spanca, hrane ali morda česa drugega, kar si do sedaj sprejemal, vas pritisne, vznemiri, vrže iz takta?

Paaaaaaaaaaa, če samo malo počakaš, kajti tvoja zavest prehaja v tisti del notranjega Bitja, kjer se nahaja mir, ljubezen, hvaležnost,enostavnost. Čeprav imaš malo zmeden um ali pa je tvoje telo utrujeno, te občutek mirne radosti napolni od glave do pete. Zato, je naprimer dobro postiti. Ali pa včasih naporn delat in utrudit telo z fizično aktivnostjo. Vso to potiskanje telesa in uma v nekako skrajnost, nas pravzaprav lažje potisne v to naravno prostranstvo znotraj nas, mesto ljubezni in skladnosti. Vrjamem, da se alpinisti prav iz tega razloga izpostavljajo ekstremnim pogojem.

In prav zato, če nas Bog postavi v neprijetne situacije za naš um in telo, bodimo HVALEŽNI, ker je od naše zmedenosti zaradi izgube lagodja samo še en majhen korakec do BLAŽENOSTI.

Čuden je ta občutek utrujenosti psihične in fizične, a Duh stoji močan in vzranan v svoji izpopolnjenosti.

Ali Duh ni lep? Ali ni večen, brezsmrten in celovit? Ali ni Duh prav Bog v meni? Česa se potem bojim? Kaj je lahko močnejše od Njega?Absolutno nič.

MLADENKA Ž.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s