Neka sve odzvanja s Hvala i Volim te

nJučer sam naletjela na jedan zgodan video. Ustvari, radi se o prilogu iz jedne emisije, a tema je pamćenje.
U prilogu aktualna prvakinja u pamćenju daje savjete kako lako zapamtiti veći broj pojmova. U društvu je djevojke koja kaže da svaki put kad ode u dućan zaboravi bar nekoliko stvari koje je planirala kupiti (a iz nekog razlika ne voli spisak za kupovinu). Njih dvije razgovaraju i prvakinja joj predlaže mali test u kojem će djevojka pokušati zapamtiti što više predmeta s popisa i onda će te predmete po sjećanju pokušati naći na polici prepunoj najrazličitijih artikala. U tom testu djevojka je zapamtila oko 2/3 predmeta s popisa, a ostalih se jednostavno nije mogla sjetiti.
Uslijedili su savjeti kako zapamtiti sve. Prvakinja koja bez problema pamti i po nekoliko stotina predmeta u samo par minuta objasnila joj je vrlo djelotvoran sistem pamćenja koji zbilja olakšava pamćenje veće količine pojmova.

Kakve to sad ima veze sa HO ?
Sistem pamćenja je slijedeći: potrebno je odrediti onoliko točaka na tijelu koliko ima pojmova koje treba zapamtiti. Ako ih ima na primjer 10, odredimo deset punktova na vlastitom tijelu ( tabani, koljena, trbuh, laktovi, šake, glava ). Na svaku “točku” na tijelu “stavimo” po jedan pojam koji treba zapamtiti i to na način koji nam odgovara (na primjer ako je jedan od predmeta tjestenina, možemo zamisliti da na jednoj ruci imamo narukvicu od tjestenine). Predmete rasporedimo po tijelu onako kao nam odgovara.

Kakve to veze ima sa HO ? 😀
Ako odmah ujutro na što više točaka na tijelu postavite ili okaćite Hvala ili Volim te kad hopsate tijekom dana jedan Volim te će se pretvoriti u bezbroj Volim te (ovisi koliko ste ih odredili na svom tijelu).
Ova vrsta pamćenja je vrlo djelotvorna i dugoročna. Davno je potvrđeno da svaka stanica pamti, a ne mozak.

Isto rezonira s istim. Kad ponavljam Volim te onda kao da je u igri jedan po jedan Volim te, ali ako taj Volim te rasporedim svugdje po sebi i onda hopsam jedan Volim te se poveže sa svim označenim Volim te.
Ako je Sve u meni – neka onda Sve u meni rezonira (vibrira) s VOLIM TE. ♥ ♥ ♥

– Dani Ella

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s