Odgovornost

hoTreba preuzeti odgovornost, kaže Ho.
Ali Ho nas ustvari lišava svake vrste odgovornosti. Ozbiljno mislim. S Ho sve je pojednostavljeno do krajnih granica. Mi ništa ne znamo pa prema tomu ni ne možemo biti odgovorni za ništa. To je ogromno olakšanje. Netko bi rekao da će konstantno ponavljanje jedne te iste izjave rezultirati određenom ‘tupošću’ – međutim sve se dešava samo ne to. Programi su ‘tupost’. Oni su ti koji su jalovi, problematični sami po sebi. Naša odgovornost se sastoji jedino u tomu da uočimo taj paradoks, jer je onda vrlo lako pustiti sve ono za što smo se grčevito ‘držali’.
-Ništa mi ne treba od svega onoga što mislim da jesam i da je moje… jer to u stvari niti nisam ja i ono što mi pripada.
Hopsanjem iskoračujem iz besmislene vrtnje programa. Ne želim ih više konzumirati ni u kom obliku, gotovo da mi se gade. S Hvala i Volim te ‘stružem’ ih sa sebe. Kako programi ‘otpadaju’ tako sve više i više upoznajem svoju vlastitost. Čudim joj se manje nego onoj lažnoj – dizajniranoj programima.
Hopsanjem se ‘raspadamo’ doslovno. Sa nas samih otpadaju gromade svega onoga što nam predstavlja teret i što nam ustvari ne pripada.
Kad hopsamo skačemo u nepoznato, a padamo u novo i poznato. To novo je poznato jer cijelim svojim bićem prijanjamo uz to… Veselje je veliko – kako i ne bi bilo kad smo napokon doma – u svom vlastitom Sebstvu. 

– Dani Ella   

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s