Neobjašnjivo

hoDođu meni moja prijateljica Galina, sa svojom prijateljicom Lidijom iz Toronta ovog leta na par dana u goste. Bila je sredina sedmog meseca i vreme je bilo prelepo. Sedimo tako na terasi nas tri i ćaskamo na rusko-srpskom (jer su obe ruskinje) i Lidiji zazvoni skype na Iphonu. Priča ona sa ćerkom na engleskom, boja lica joj se menja i od one nasmejane dame polako poče da se pretvara u skrhanu staricu. Moj engleski je inače na istom nivou znanja kao kineski ali ja počnem da uskladjujem svoje vibracije sa vibracijama njene ćerke Nine.

Odjednom u meni počne neka bura da se stvara a u isto vreme osetim i neopisivu tugu, toliko veliku da mi je došlo da zaplačem. Počnem sa preuzimanjem 100% odgovornosti za takvo stanje. U sebi ispričam sve četiri rečenice HO tehnike, non stop ponavljam hvala ti volim te, ali osećaji u meni su sve teži i teži.

Završivši ona razgovor, na terasi nasta mučna tišina. Nijedna od nas tri se nije usudila da progovori ni jednu reč da nebi eksplozija koja se nagomilala u nama izašla napolje. Posle nekog vremena ja progovorim. Odakle mi sve te reči samo Univerzum zna. Ja sam ispričala sve muke Nininog života (iako do tog trenutka nisam znala ništa jer sam Lidiju tek upoznala). Obe su me gledale bledo i začudjeno a samo je Galina pitala otkud ja sve to znam. Rekoh da ni sama neznam odkud sve to znam ali da znam. Nažalost Nina je bila toliko lošeg psihičkog zdravlja da su Lidija i njen suprug rešili da je odvedu na neku kliniku na lečenje.

Zamolila sam Lidiju da ne žuri sa odlaskom jer znam da će se Nina oporaviti i čak pomiriti sa dečkom sa kojim je prekinula dugogodišnju vezu. Moj osećaj kaže da će se sresti do kraja avgusta a da će u oktobru već biti udata žena. Lidija je rekla daj Bože i u neverici odmahnula rukom.

Te večeri sam uzela papir i na njemu napisala: ˝Molim te da Nina bude zdrava i očisti svu negativnu energiju u njoj i upućenu njoj, HVALA TI VOLIM TE˝. Preko papira sam naravno postavila čašu vode da čisti.

Od te večeri sam ujutru i uveče redovno menjala vodu. U početku sam videla masu mehurića, redovno se papir lepio za čašu a onda su mehurići nestali. Posle par dana pozove Lidija da javi kako je Nina bolje, kako je odbacila lekove za smirenje, počela da ide u fitnes i ono najbitnije odlučila da se pomiri sa dečkom. Ja sam bila presrećna, kroz moje telo su strujela pozitivne vibracije ali sam nastavila da menjam vodu ujutru i uveče sve vreme govoreći hvala ti volim te.

Sredinom osmog meseca pozove me Lidija da mi javi da Nina treba da se drugog devetog vidi sa dečkom. Nemogu da verujem šta se sve desilo za samo deset dana – reče ona, hvala ti puno, reci mi koji poklon da ti kupim? Samo mi javi datum venčanja – odgovorih ja, to je moj najveći poklon.

Devetog ovog meseca, samo sedam dana nakon susreta Nine i njenog dečka dobijem mail na kome piše: Nina se verila, hvala ti puno i sliku njene ruke sa dijamantskim vereničkim prstenom. Ujutru me pozvala Galina sva srećna govoreći mida sam učinila čudo za nepuna dva meseca. Ne – odgovorih joj, to je zasluga HO tehnuke i čaše vode.

HVALA TI VOLIM TE

– Dragana Vujisić

8 responses

 1. Meni se sviđa ovo iskustvo. Zbog raznih obaveza sam malo zaboravila na čašu s vodom kao alat za čišćenje. Sad sam je opet počela koristiti za čišćenje odnosa i situacija. Ono što je meni zanimljivo su mjehurići. U mojoj čaši ih nema baš. Jesu li mjehurići pokazatelj čišćenja određene situacije? Ili to ima veze s prostorom, u smislu da voda skuplja negativne energije prostora?

  • U ho’oponoponu, voda je alat za čišćenje, i to alat koji čisti stalno. Briše naša sjećanja, programe, briše ih iz nas, naše obitelji, potomaka, predaka….
   Voda čisti uvijek, i kad ima i kad nema mjehurića, i držimo je neovisno o njima.

 2. Bas lepo sto ste me privukli na ovaj sajt.Prica je divna i mene je podsakla da svoje porodicne odnose sa decom lecim ovom tehnikom.Hvala volim vas

 3. da li čaša s vodom pomaže i ako ne koristimo redovno tehniku hvala ti, volim te tj ako to ne izgovaramo stalno, da li će čaša s vodom svakako čistiti i bez toga?

  • Čistit će kad u danu možda zaboravite.. ali da će čistiti, dakle da svaki dan mijenjamo vodu, ali se ne potrudimo uložiti (mentalni) napor i čistiti, to sigurno neće. Bila bi to zapravo, zloupotreba. Onaj tko razumije zašto čistimo, i što nam to sve donosi u život, preuzet će odgovornost, i čistiti svakodnevno.

   • I pre nego što sam saznala za hooponopono tehniku, čitala sam i gledala dokumentarne filmove o moći vode i kako se kristali vode transformišu u zavisnosti koju joj informaciju damo, sećam se jednog predavanja gde nam je rečeno da bismo puno postigli u pozitivnom menjanju strukture vode samo kada bismo osetili zahvalnost kada je pijemo ili koristimo u svakodnevnim aktivnostima kod kojih koristimo vodu i znam da je znanstveno dokazano, čak ima taj video na youtube, gde je prikazana molekula vode pre i posle molitve, zapanjujuće je kako dolazi do predivne probrazbe.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s