Kad su ljudi oko mene problem…

hooDa li uopće i postoje pravi pretpostavljeni, šefovi, poslovođe, predsjednici, šefovi vlade, itd? Kako donosimo mjeru valjanosti tih ljudi? Prema onome kakvi su prema nama, zar ne?

Kakvi smo mi prema sebi? Da li maltretiramo sebe? Loše se hranimo, pušimo? Ne njegujemo svoje tijelo, dušu… Da li mi zaslužujemo sebe?

Kakav bi onda kvalitetan vlasnik našeg tijela trebao biti? I tko će ga postaviti na to mjesto?

Kada se razbolimo, što onda radimo? Da li kažemo liječniku da on počne voditi računa o svome tijelu, vodi zdraviji život i vježba? Ne, započeti ćemo to mi raditi, jer smo uvidjeli da je đavo odnio šalu i da trebamo nešto promijeniti!

Temelj Ho’oponopona je preuzimanje odgovornosti za svoj život. Ho’oponopono je praksa koja će nam dati snage da kažemo:
“Da, ja sam se doveo u ovaj položaj svojim postupcima iz prošlosti i odgovoran sam što radim u lošoj firmi, imam pokvarene šefove što me maltretiraju…”

Vjerujte, ovo nije lako izgovoriti i biti potpuno siguran u istinitost ove izjave! Treba nam pomoć, energija i emocionalna uravnoteženost da bismo to bili u stanju! A to možemo dobiti sa Volim te i Hvala ti!

Ho’oponopono je vještina transformiranja zatočenosti naše pažnje sa zlog svijeta prema toplini naše Duše – izvora optimizma, mira i Ljubavi. Jer onaj tko je srušio, taj će i izgraditi!

Promjena započinje spremnošću da prihvatimo našu odgovornost za odluke i postupke koje smo učinili u prošlosti i koji su nas doveli dovde. To je najvažniji korak!
Ho’oponopono kaže: “Nema nikoga vani! Što se to događa u meni da imam iskustvo loše firme, pokvarenih šefova, niske plaće?”

Sve što mislimo o svijetu, ljudima, što smo ikada pomislili o njima i o sebi – nije istina! Istina je u Nuli – u Inspiraciji koja će vam kazati kako da učinite poteze koji vam trebaju da promijenite sadašnju situaciju! Kada dostignete dovoljnu količinu spremnosti za promjenom, preuzimanjem odgovornosti – stići će vam i razrješenje tereta što ga sada osjećate.

Ali, vi ste na potezu!

Neka vam to bude projekt, misija, sveti cilj – zadatak da promijenite sebe!

Hvala

– Neno Lubich

3 responses

  1. Dragi Neno, fantastično! Upravo ovo i upravo sada mi je trebalo! Sve to mi je poznato, sve je negde na nivou razuma – uma, ali svest o tome je u onom stanju – niti spavam, niti sam budna, tako da je ovo ona nužna pesnica direktno u čelo, koja budi i iz najdubljeg sna. Baš u ovom momentu sam naišla na ovaj tekst i baš u ovom momentu je učinio ono najviše za mene, jer se u meni trenutno osvešćuje ogromna deponija koja je bila dobro skrivena ko zna koliko dugo, veliki teret se podigao i vapi da ga se otpusti, sve hoće napolje i pri tome me guši, zapelo je negde. Ovaj tekst je katapultirao iz mene ono što je zapelo, što sam znala, a nisam bila sasvim sigurna šta je to.
    Hvala Neno, hvala, hvala!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s