Kako hopsam?

imagesHopsanje je duhovna praksa, dakle, cilj joj postaviti čovjeka u vibraciju duhovnosti, razotkrivanja Sebe.

Ja volim hopsati tijelom, takav način mi je nekako došao u nasljeđe iz dugogodišnje prakse u duhovnosti. Kada govorim “Volim te”, osjećam senzaciju u Srcu, nekakav neobičan mir i blaženstvo od tamo se širi. Tako volim reći da hopsam iz Srca – iz mjesta koje je odjek hopsanja, radije nego iz mjesta gdje se hopsanje događa (um). Tada se ima dojam kao da je “Volim te” jaaaako usporeno, a opet je vrlo dominantno!
Kada vježbam jogu, hopsam asanama, položajima tijela u kojemu se nalazim. “Volim te” je pažnjom usmjereno na dio tijela koji se isteže, na prokrvljenost i osjećaje koje imam u mišićima. Vidim taj segmet sebe i kažem mu “Volim te”! Hopsam svim fizičkim kretnjama koje radim, baš njima! Pažnjom obogaćujem svoje kretanje s “Volim te, Hvala ti”.

Hopsam ljutnji i iznerviranosti, stresu i uvrijeđenosti, govori im “Volim te” – govorim i onom dijelu što reagira, što se reflektira kroz te emocionalne bure. Hopsam i zraku u praksama disanja, hopsam dok tragam za artiklima u samoposluzi, prstima dok tipkam slova!
To je moj oblik duhovnosti – disciplina uspostave kontakta sa Sebstvom, vidljivim i znanim, nevidljivim i neznanim. Takav način hopsanja mi se nametnuo sam po sebi – pričati sa Sobom, s tijelom dok hodam, dok vježbam, s Tišinom dok sam u meditaciji, s umom dok sam u stresu, sa svim oko sebe dok sam u opažanju svijeta.

Svako “Volim te” je upućeno sebi, jedino i isključivo sebi! Što to znači? Hopsam iskustvu života, ono je za mene promatranje sebe i mjera predanosti Sebi. “Volim te” je način života – filter kroz koji provlačim svoju svjesnost. Hopsanje je prostor u kojem živim, kuća koju neprekidno uređujem Ljubavlju i razotkrivanjem Božanskog. “Volim te” pretače zbunjenost i kaos u Ljubav i Znanje (Svijest).

Zato volim kazati da iako je ho’oponopono vrlo jednostavna praksa, ona je istovremeno jako slojevita i kompleksna jer objavljuje raznolikost i veličanstvenost našeg Bića.

Hvala Ti, Volim te

– Neno Lubich

pratıte nas

Jedan odgovor

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s