Doživljaj Ho’oponopona

Ho'opDa li ho’oponopono doživljavam kao tehniku za rješavanje problema, ispunjenje želja, očekivanja? Ne. Takvim pogledom opet stvaram nova očekivanja, programe, vezanost. Prepuštanje, davanje dopuštenja božanstvu, univerzumu, bez očekivanja. Čistim, što čistim ne znam, ali uz hvala i volim te spoznajem ono istinsko zaboravljeno „ja“, ono božansko u meni koje je čista Ljubav. Da li sumnjam? Kako sumnjati u hvala i volim te?

Ljubav na prvom mjestu, a ostalo je samo odgovor na istu.

 

– Vanja Štrmelj

2 responses

  1. Koliko god se trudili ne očekivati nešto od čišćenja, ili kako je gore napisano ne očekivati rješavanje problema, ipak očekujemo da će problemi biti rješeni. Samo je bitno ne očekivati određeni način na koji bi problemi trebali biti rješeni već moramo prepustiti božanstvu da problem riješi na način koji je najbolji od nas. Dakle, ima jedno očekivanje kojeg se ne možemo riješiti, a to je očekivanje da će božanstvo probleme riješiti na najpovoljnije za nas. Ili sam potpuno krivo shvatila ho´oponopono? 🙂

    • Kad ne bismo mislili da će nam HO pomoći (čitaj: očekivali), vjerojatno bi se vrlo rijetki upustili u čišćenje. Vremenom, kad se po ne znam koji put uvjerimo da HO funkcionira, da se rješavaju i događaju stvari beskrajno bolje od onih koje bismo mi sami sebi “namjestili”, primjetimo da očekujemo sve manje i manje, jednostavno – imamo povjerenje.
      Dakle – očekivanje je pokretač, kojeg polako gubimo putem 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s