Namjeravati Ljubav

ribarKada balon ispunite zrakom i zatvorite otvor, on će zadržati taj novi oblik što je nastao. Nova forma, ispunjenost, sada je njegovo “glavno” obilježje.

 Vi ste Ljubav u formi čovjeka. Ljubav je unutar forme – vas! Nema nijednog dijela vas koji nije Ljubav! Što se zapravo dogodilo?

Ljubav je preuzela obličje i ima iskustvo Sebe u ovom svijetu. Privremena je to kontura, sadržaj, nešto što definira sebe kao entitet u postojanju. Sada Ljubav djeluje u ograničenju svoje namjere da iskusi materiju, skučenost i formu.

Ako na trenutak dopustimo Ljubavi da se prisjeti svoje prostranosti – svog početka – gdje je tomu Kraj?

 Kako da namjeravamo Ljubav? Njeno prisjećanje Sebe?

 Namjeravanje je interakcija između tebe i Sebe. To je tvoja istinska priroda Stvoritelja. Namjeravanje je postupak lovca. Kada ideš loviti ribu, onda prije moraš baciti malo kruha u more, kako bi privukao ribu u tvoj okoliš. Time stvaraš energetsku privlačnost za nju. No, tko je ustvari taj za koga je kruh namjenjen? Za tebe! Ti jedeš kruh kojeg si ti bacio! To je namjeravanje!

 Povezuj!

Cijela ta scena sa ribarom, s tobom koji je privučen kruhom – sve si to ti! Gledaj, ovo je samo jezik koji prikazuje što se događa, ali shvati to Jedinstvo: energetsko tijelo, fizičko tijelo, eterično tijelo, misaone interpretacije, sve si to ti! Ti si ribar i riba! Namjeravanje je stoga povezivanje svih tih komponenti tebe u Jedno.

Ljubav je sada forma u formi, iz gušćeg u rijeđe, poput ruskih babuški, balon u balonu.

Stapanje u Jedno je putovanje u Beskonačnost, onome što zovemo Kućom.

 Privlačenje ribe kruhom je stvaranje Ljubavne sfere u snu života. U njoj živiš zaokupljen iluzijom zatočenosti životom. Ali, ne, kažem ti, ona je Jedinstvo! Ona je Put ka prostranstvu, k tebi.

 Namjeravaj Ljubav!

Volim te

– Neno Lubich

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s