Podsvijest

sDr. Hew Len se u tekstu „Tko je odgovoran“ nakratko referirao na radove T. Norretrandersa koji u svojoj knjizi spominje da podsvijest može obraditi puno više podataka od svijesti i da je zapravo podsvijest ta koja donosi odluke, a ne svijest.

Rad T. Norretrandersa je inspiriran istraživanjima Benjamina Libeta koji je zaključio da čovjek obavi radnju, a poslije toga donese svjesnu odluku da će radnju obaviti.

Ono što mi znamo je činjenica da se nekad nađemo u situaciji da ponavljamo radnju koja nam škodi (npr. ovisnosti) i znamo da nam škodi, a ne možemo je prestati ponavljati bez tuđe pomoći. O čemu se tu zapravo radi, ako smo „svjesni“?

Mi djelujemo posredstvom Inspiracije koja je naša autentična priroda ili posredstvom uvjerenja koja su usađena u našu podsvijest. Uvjerenja nosimo iz prošlih života, preuzimamo iz kolektivnog nesvjesnog, neka su formirana još u djetinjstvu, a neka usvajamo upravo ovog trena. Svi problemi na koje nailazimo su manifestacija uvjerenja, zapravo dr. Hew Len ide čak do samog solipsizma i podrazumijeva da je cijeli pojavni svijet oko nas samo manifestacija naše podsvijesti.

Ne znamo što je podsvijest, to joj samo ime govori – sakrivena je od nas, od svijesti, ali ona ipak djeluje. Kako možemo čistiti podsvijest ako niti ne znamo da ona postoji?

Tehnikom za rješavanje problema čistimo podsvijest, odnosno dopuštamo Božanskoj Inteligenciji (Božanskoj iskri koja postoji u svima nama) da neutralizira štetna podsvjesna uvjerenja.

Kako podsvijest utječe na svijest, tako i svijest može komunicirati s podsviješću. Svijest ne može komunicirati s nadsviješću – ali podsvijest može. Svaki put kada koristimo Ho oponopono alat za čišćenje štetnih obrazaca, iz svijesti ga utiskujemo u podsvijest, alat iz podsvijesti ide dalje prema nadsvijesti kao zahtjev za neutralizaciju uvjerenja. Nadsvijest zna jesmo li spremni otpustiti uvjerenje i ako jesmo dalje šalje zahtjev Božanskoj Inteligenciji koja neutralizira i briše uvjerenja u podsvijesti, ostavljajući stanje Nule – naše pravo stanje koje je idealna platforma za djelovanje Inspiracije.

Kako više čistimo podsvjesna uvjerenja, više djelujemo posredstvom Inspiracije i naši životi postaju skladniji, a mi postajemo mirniji.

– Petra Varšić

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s